26 / 04 / 2024

sazak köyü baraj tüneli göçük

sazak köyü baraj tüneli göçük

İlçeye bağlı Sazak köyünde baraj tüneli inşaatında yapılan çalışma sırasında göçük oldu. Üzerine kaya parçası düşen işçiler Kadir Şahin (48), Cuma Sırkıntı (44), Baki Culha (45) ve Kemal Culha (44) yaralandı...

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Kütahya Kureyşler Köyü sular altında kaldı!

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde bulunan Kureyşler Baraj Gölü eski Kureyşler köyünü sula altına aldı. Açıkta kalan minare ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Bilecik'in sular altındaki sessiz köyü!

Pazaryeri'nde 2006'da baraj kurulunca camisi ve 48 evi sular altında kalan Günyurdu köyünde, bu durumdan etkilenmeyen kısımda halen 15 hanede yaşam devam ediyor...

Manisa Kılavuzlar Barajı'nın yüzde 88'i tamamlandı!

Manisa'nın Demirci ilçesinde yapımı devam eden Kılavuzlar Barajı'nda sona yaklaşılıyor. 1540 dekar araziye can suyu verecek Kılavuzlar Barajı'nın 2019 yılında açılması planlanıyor.

Balıkesir Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde inşa edilen Reşitköy Barajı için istimlak bedelleri ödendi. İstimlak bedelinin düşük olduğunu söyleyen çiftçiler, arazi fiyatlarının çok yükseldiğini belirtti.

Manisa Kılavuzlar Barajı'nın yüzde 40'ı tamamlandı!

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, Manisa Demirci'de 6 baraj ve 4 gölet inşaatını aynı anda sürdürürken, Kılavuzlar Barajı'nın inşaatının yüzde 40'ını tamamladı

Antalya Gökçeler Barajı tamamlandı!

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yapımına 2011 yılında başlanan Gökçeler Barajı tamamlandı. Barajda derivasyon tüneline son beton blok konarak su tutma işlemi başladı.

sazak köyü baraj tüneli göçük Haberi

sazak köyü baraj tüneli göçük


Yahyalı ilçesinde yapımı devam eden elektrik santrali baraj inşaatında meydana gelen göçükte 4 işçi yaralandı.


İlçeye bağlı Sazak köyünde baraj tüneli inşaatında yapılan çalışma sırasında göçük oldu. Üzerine kaya parçası düşen işçiler Kadir Şahin (48), Cuma Sırkıntı (44), Baki Culha (45) ve Kemal Culha (44) yaralandı.


Yaralılar, ambulanslarla Yahyalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Baki ve Kemal Culha, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.


Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını...