26 / 04 / 2024

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.



Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı Karakurt köyünde barajın su tutmasından sonra köylünün evleri sular altında kaldı, bir kısmı da iş makinalarıyla yıkımı gerçekleşti. Köyüler,  koronavirüs günlerinde ve Ramazan ayının başında sokakta kaldı. Evlerinin ve tarlalarının parasının verilmediğini söyleyen köylüler, “Koronavirüs salgını var, mübarek gün nereye gidelim?” diye çalışmaları engellemeye çalıştı. Kimi köylü evinin çatışından olanları izledi.

Evi sular altında kalan bir köylü eşyalarını kamyona yükledi ve ailecek alanda yatıp kalktı. Köylüler şöyle sordu: “Gidecek ev yok, nereye gideceğim ben. Mahkemelik olan yerlerimizden çıkardılar. Mübarek günde nereye gidip, ne yapacağız?”

Evi ve dükkanı sular altında kalan esnaf ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesini duyurdu: “Kendisi belediye başkanıyken fotoğrafını getirip işyerime astım. Dedim bu Türkiye’nin babasıdır. Bize babalık yapmadı. Bizim durumumuzu görmüyor mu? Biz parasız, pulsuz nereye gideceğiz.”

Evi suyun altında kalan başka bir köylü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu ifadelerle seslendi: “Hayvanlarım dışarıda, evim, yerim yok. Cumhurbaşkanımız bu olayları bilmiyor mu? Herkese sokağa çıkma yasağı var, bizi suyun altında bıraktılar. Bize gün vermediler. 3 tane tapum var. Birinin bedelini verdiler. Milletvekilleri, valimiz arkamızda değil. Cumhurbaşkanım duymuyor musun? 50 tane ülkeye şu durumda siz yardım ediyorsunuz.”

Baraj suyu nedeniyle Kars- Erzurum karayolu da sular altında kaldı. Yeni yol çalışması henüz tamamlanmadığı için ulaşım tali yollardan sağlanıyor.


Geri Dön