19 / 04 / 2024

şehiriçi otel sayısı

şehiriçi otel sayısı

Türkiye’de Anadolu kentlerinin potansiyeli uluslararası otel zincirlerinin iştahını kabartıyor. Er Yatırım Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, dünyanın büyük otel zincirlerinin yatırım rotasını Türkiye’ye kırdığını söyledi.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

Kariyernet'in İstihdam Endeksi'nin 2023 yıl sonu verilerine göre iş ilanı sayısı en çok artan pozisyon grubu inşaat oldu.

Türk pasaportu ile girilebilen ülke sayısı 118’e yükseldi...

Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildikleri ülke sayılarına göre sıralanan Henley Pasaport Endeksi'ne göre seneye 111 olan Türkiye’nin vizesiz girebildiği ülke sayısı bu sene 118’e kadar çıktı. İşte haberin detayları...

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

Ev hanımları emekli oluyor! Prim desteği, çocuk sayısı detayları

Milyonlarca ev hanımı artık emekli olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatleri arasında olan ev kadınlarına emeklilik ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yeni düzenlemede prim desteği ve çocuk sayısına göre yaşın düşürülmesi ve yıpranma tazminatı gibi çalışmaların yapılması planlanıyor.

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), İşsizlik ve İstihdam Görünümü” raporuna göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.7 milyona yükseldiğini açıkladı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

TÜİK’e göre işsiz sayısı mayıs ayında 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi, işsizlik oranı yüzde 9,5 oldu. Eksik istihdamdakiler ve potansiyel iş gücü de dahil geniş tanımlı işsizlerin sayısı ise 8 milyon 567 bin, oranı da yüzde 22,5 olarak gerçekleşti.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı! İşsiz sayısı 3 milyon 508 bin oldu!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mart ayında dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 4 bin kişi arttı ve 3 milyon 508 bin kişi oldu. Dar tanımlı işsizlik oranı değişim göstermedi ve yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti. Geniş tanımlı işsizlik ise 1,6 puanlık azalış ile yüzde 21,8 şeklide o

Yıl sonu verileri açıklandı! İşte kepenk kapatan şirket sayısı

TOBB aralık ayı verilerine göre; bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 177,3, kapanan kooperatif sayısı yüzde 218,8, kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı yüzde 41,3 yükseldi.

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

şehiriçi otel sayısı Haberi

şehiriçi otel sayısı

Türkiye’de Anadolu kentlerinin potansiyeli uluslararası otel zincirlerinin iştahını kabartıyor. Er Yatırım Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, dünyanın büyük otel zincirlerinin yatırım rotasını Türkiye’ye kırdığını söyledi. Türkiye’de ciddi bir iş oteli ihtiyacı olduğunu ve uluslararası otel zincirlerinin de bu segmentte yer almak istediklerini ifade eden Çelikkanat, “3 yıl içinde yatırımlar 10 milyar doları bulacaktır” dedi.



22.01.2015 – Turizmin çeşitlendirilerek 12 aya yayılmasının sektöre ilgiyi artırdığını, yerli ve yabancı yatırımcıların 3 ve 4 yıldızlı şehir otellerine yatırım yapmaya başladıklarını ifade eden Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, 3 yıl içinde bu alandaki yatırımların 10 milyar doları bulacağını söyledi.


İşbirliği yaptıkları ve bünyesinde 9 farklı otel markasını bulunduran Starwood grubu da dâhil olmak üzere turizmin küresel devlerinin, büyük kentlerin ardından rotalarını Anadolu'ya...