29 / 03 / 2024

Şehit ve Gaziler için Anıtköy projesi

Şehit ve Gaziler için Anıtköy projesi

Y Müh Mimar Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, bugünkü yazısında Şehit ve Gazileri için Anıtköy projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Alp, proje için yaşayan bir yerleşke olacağını belirtti.

İzmir'de satılık 7 zeytinlik! İhalesi 12 Aralık'ta!

İzmir İli Bayındır Belediye Başkanlığı, İzmir Bayındır'da yer alan yedi adet zeytinliği satışa çıkardı. Söz konusu zeytinlikler Çiftçigediği, Söğütören, Furunlu ve Gaziler'de bulunuyor.

Halk Otobüsleri'nde ücretli taşıma uygulaması başladı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Kooperatifine (TÖHOB) bağlı otobüsler, Ankara'da emniyet ve basın mensupları ile şehit ve gazi aileleri, dışındaki serbest kart sahiplerine yönelik ücretli taşıma uygulamasına başladı.

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazilerin çocukları ile gazilere yönelik eğitim yardımı ödemelerinin yarın yapılacağını duyurdu.

Aile Bakanlığı'ndan şehit yakınlarına ve gazilere 50 bin TL'ye varan destek!

Türkiye'de şehit olan askerlerin aileleri ve gazilere yönelik destekler artarak devam ediyor. Aile Bakanlığı ve ilgili kamu kurumları, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen yardım programlarıyla, bu kahramanların ailelerine ve gazilere çeşitli ihtiyaçlarının karşıl

Bakanlık açıkladı: 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuya atanıyor! Tören 11 Temmuz'da yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarına 263 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasının yapılacağına dikkat çekildi. İşte merak edilenler...

Emlak vergisinden kimler muaf? EYT'liler emlak vergisi ödeyecek mi? Tek tek belli oldu! 

Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler de gelecek sene itibarıyla ev hanımları, şehit yakınları, işsizler ve gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden faydalanacak. İşte ayrıntılar...

Şehit yakınları ve gaziler dikkat! Hesaplara tam 4 bin TL yattı! Hemen siz de kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları ve gazilere yapılan ödemeleri açıkladı. Şehit yakınları ve gaziler dikkat! Hesaplara tam 4 bin TL yattı! Hemen siz de kontrol edin!

2023 yılı Aile Bakanlığı’ndan beklenen haber! Şehit yakınları ve gazilerin yüzü gülecek

6 aylık enflasyon oranının belli olmasıyla birlikte şehit yakını, gazi, memur, memur emeklisi ve normal emekli maaşları belli oldu. İşte detaylar...

Bakanlık duyurdu! 2 bin 600 liradan 4 bin liraya çıkan ödemeler hesaplara geçmeye başladı! İşte detaylar!

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfınca (TŞYGDV), şartlı bağış çerçevesinde hak sahiplerine ödenen aylık ödemeler artırıldı. İşte detaylar!

Şehit yakını ve gazilere müjde! O destekler bugün 1.400 TL zamla hesaplara yattı!

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı (TŞYGDV) tarafından, şartlı bağış kapsamındaki hak sahiplerine ödenen aylık tutar yükseltildi. İşte yeni şehit yakını ve gazilere ödenen aylık bağış tutarı...

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için harekete geçti. Bakanlık ile THY arasında imzalanacak protokol ile ücretsiz seyahat kartı aktif olan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim yapılacak.

Bayram ikramiyeleriyle ilgili bomba iddia! Hesaplara yatan parayı çekince ortaya çıktı

Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, şehit yakınları ve gazilerin hesaplarına bugün 2 bin lira bayram ikramiyesi yatırdı. Hak sahiplerine her ayın 1’inde yapılan aylık destek ödemelerinin de bayram öncesine alınarak hesaplara geçti.

Bakanlık açıkladı: Bayram ikramiyelerine zam yapıldı 2 bin 600 lira hesaplara yatacak

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı bayrama iki gün kala emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin son taksitini 29 Nisan Cuma günü hesaplara geçecek. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da şehit ve gazi yakınlarına bayram ikramiyelerini yatıracak.

Şehit ve Gaziler için Anıtköy projesi Haberi

Şehit ve Gaziler için Anıtköy projesi

Bu teklifi 9 yıl önce yapmıştım. Destek yurt içi ve dışından çığ gibi gelmişti. Bizler için canını veren bu vatan evlatları için belli ki insanımız çok duyarlı, çok kadirşinas. Hesap açıldı mı, para gönderelim diyenler oldu.


Bu ilgi, bu vefa insanı sevindiriyor, onurlandırıyor. Bizi biz yapan bu duygu galiba...


Neticeye gidemedik, unutuldu. .Ancak ben unutmadım.


Terör şehitlerimiz gelmeye devam ediyor.

Bu kez darbe şehitlerimiz de geldi.


Ülkemizin çeşitli bölgelerinde Şehitlerimiz için irili ufaklı Anıtlar yapıldı. Ancak  Şehitleri için Anıtköy’ün teması farklı, ‘yaşayan bir yerleşke’ olacak. Şehitlerimiz, bölücü terör kurbanları darbe kurbanları orada ebediyen yaşayacak. Duyarlı günlerimizde tüm ülkeden gidip orada toplanalım. Onlar için dua edelim, onlara şükranlarımızı sunalım. Misafir devlet büyüklerinin Atamızdan sonra Şehitlerimizin huzuruna çıkmalarını sağlayalım. Projede şehitlikler, kapalı açık tören alanları, şehitlerimizin...