29 / 03 / 2024

Selahattin Varan kim

Selahattin Varan kim

İzmir Çevre ve Şehircilik İL Müdürü Selehattin Varan: "İzmir'de 1 milyonun üzerinde konutun hemen dönüşmesi gerektiği görülmektedir. Kentsel dönüşümde çok ciddi bir ameliyat masasına yatırılması lazım" dedi.

İzmir'de 1 milyon konutun hemen dönüşmesi gerek!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, kentteki 1 milyonun üzerinde konutun hemen dönüştürülmesi gerektiğinin öngörüldüğünü belirtti...

İzmir'de 1 milyon konutun hemen dönüşmesi gerekiyor!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Varan: "İzmir'de 1 milyonun üzerinde konutun hemen dönüşmesi gerektiği görülmektedir. Kentsel dönüşümde çok ciddi bir ameliyat masasına yatırılması lazım" dedi.

Selahattin Varan kimdir?

03 Şubat 2014 tarihinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atanmış olan ve halen İzmir İl Müdürlüğü görevini yürüten Selahattin Varan kimdir?Selahattin Varan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Emekli maaşları yüzde 19.77+5.23 ek zam ayarıyla şekillendi! Kök maaşlar yeniden hesaplandı! Kim ne kadar maaş alıyor?

Temmuz ayı emekli maaş zamları belli oldu. Bu kapsamda TBMM onayıyla temmuz ayından itibaren emekli maaşlarına yüzde 25'e varan zam yapıldı. Peki, kök maaşa eklenen zam ile kim ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

İmar barışına en çok başvuru İzmir'den geldi!

İmar Barışı’nda Türkiye’nin en fazla başvuru yapılan kenti İzmir oldu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, “İzmir’deki başvurulardan devletin kasasına 1 milyar 25 milyon lira para girdi” dedi.

MÜSİAD İzmir'den imar barışı toplantısı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi, “imar barışı” toplantısı düzenledi. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, sektör temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Selahattin Varan mahalle mahalle gezip imar barışını anlatıyor!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, 10 günde 150’nin üzerindeki toplantıyla, imar barışını anlatıyor. 

İTO’da imar barışı masası kurulacak!

Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, 80 bin üyesi olan İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) imar barışı için işlemlerin yapılabileceği masa kuracaklarını açıkladı.

Selahattin Varan: İmar Barışı tarihi bir fırsat!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İmar Barışı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Varan, Yapı Kayıt Belgesi alan binalar için yıkılma endişesinin son bulacağını açıkladı. 

İzmir'de 1 milyon 500 bin konut dönüştürülecek!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki yaklaşık 2 milyon 500 binlik yapı stokunun 1 milyon 500 bininin dönüşüme tabi tutulacağını açıkladı. 

İzmir'de 45 milyon metrekarelik alan dönüşecek!

Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri'ne katılan İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "İzmir’de yaklaşık 4 bin 500 hektar, yani 45 milyon metrekarelik alanda dönüşüm yapılacak." dedi.

İzmir'deki binaların yüzde 65'i depreme dayanıksız!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

Selahattin Varan: İzmir'de kentsel dönüşüm acil olmalı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir Karaburun açıklarında meydana gelen depremin ardından, yapıların depreme karşı güvenli hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti...

İzmir'de 16 bin kişinin kirası devletten!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, kentsel dönüşüm yasasıyla bugüne kadar 9 bine yakın binanın yıkıldığının belirtti.

İzmir'deki konutların yüzde 65'i riskli!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'deki konutların yüzde 65'inin depreme dayanıksız olduğunu söyledi.

İzmir Karabağlar'da dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'in kentsel dönüşüm konusunda uzun süredir bir aşama kaydedemediği algısının, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ziyaretiyle olumlu yönde değiştiğini söyledi.

Selahattin Varan kim Haberi

Selahattin Varan kim

İzmir Çevre ve Şehircilik İL Müdürü Selahattin Varan, kentteki 1 milyonun üzerinde konutun hemen dönüştürülmesi gerektiğinin öngörüldüğünü belirtti. 

Varan, Hilton Otel'nde düzenlenen "Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde yaptığı konuşmada, sağlıklı yapılar, sürdürülebilir çevre, enerji tasarrufu, yaşanabilir kentler için "kentsel dönüşüm" dediklerini belirtti. 

Türkiye nüfusunun yüzde 98'inin birinci ve ikinci derece deprem bölgelerinde yaşadığını, her an deprem riskiyle karşı karşıya olunduğunu, 100 yılı aşkın sürede meydana gelen 130 depremde 100 bin insanın hayatını kaybettiğini, 2 milyon evin de yıkıldığını anlatan Varan, "Deprem yıkmadan biz yıkalım. Çünkü can herşeyden kıymetli" dedi. 

Türkiye'deki yapı stoğunun büyük kısmının eski mevzuatlara göre inşa edildiğini dile getiren Varan, ülkedeki 6 milyon 500 bin adet yapının hemen, U milyon yapının da 20 yıl içerisinde dönüşmesi gerektiğini kaydetti. 

İzmir'de...