25 / 04 / 2024

selimiye cami nerede

selimiye cami nerede

Selimiye'deki kapısız odanın sırrı çözüldü. Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde "sır oda" olarak bilinen pencereli ancak kapısız odanın girişinin sonradan duvar örülerek kapatıldığı anlaşıldı.

Edirne Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek!

Edirne Belediye Meclisi' nden, özellikle tarihi yapıları barındıran kentler için de emsal niteliğinde bir karar çıktı. Mimar Sinan'ın inşa ettiği ve "ustalık eserim" diye nitelediği Selimiye Camii'nin görüntüsünü engelleyecek yapılara izin verilmeyecek.

Selimiye Camisi'nde restorasyon baharda başlayacak!

İlkbaharda restorasyonu başlayacak olan Selimiye Camisi'ndeki çalışmalar, cami ibadet ve ziyarete kapatılmadan yapılacak...

Edirne Selimiye Cami restore edilecek!

EDİRNE’de Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami, 36 yıl aradan sonra restore edilecek. Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Generen, “Selimiye Camii en son 1980 yılında restore edilmiş bir yapı." dedi.

İzmir'e Ulu Cami geliyor!

İzmir İl Müftü Yardımcısı Muharrem Gül, İzmir'e Selimiye Cami Modeli'nde bir cami yapılacağını açıkladı. Gül İzmir'in sembol camilerinden biri olacak ibadethanenin adı Ulu Cami olacak" dedi.

Edirne Selimiye Cami'nin sonradan yapılan merdivenleri yıkıldı!

Edirne Selimiye Camii Haziresi’ne çıkmak için sonradan yapılan merdivenler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunmadığından yıkıldı.

Brüksel Selimiye Camii açıldı!

Anadolu ve Avrupa mimarisinin bir sentezi olarak yapılan Brüksel Selimiye Cami ve Eğitim Merkezi dualarla ibadete açıldı. Mimarlığını Mimar Şefik Birkiye'nin yaptığı cami, açılışa gelenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

5.levent projesi nerede?

5. Levent Alibeyköy Evleri 'nde 2 adet okul, 2 adet cami, Levent Çarşı ve 50 dönümlük koru ve eğitim alanı bulunuyor. Peki 5.levent projesi nerede?

Bursa'da 120 yıllık Selimiye Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak'ın 800 bin TL'lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Bursa Selimiye Camii yenilendi!

120 yıllık Selimiye Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Altıparmak bölgesinin yaklaşık 800 bin TL’lik harcamayla işlevsel bir cami ve mini meydan kazandığını söyledi.

Selimiye Camisi'nin kapıları hiç kapanmayacak!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, 24 saat açık kalacak. Daha önce yatsı namazı sonrası kapatılan cami, Edirne Valisi Şahin'in talimatıyla artık hep açık kalacak

Bursa Selimiye Mahallesi'ne meydan yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yoğun yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanlarından yoksun olan Selimiye Mahallesi'ne cami düzenlemesiyle birlikte güzel bir meydan da kazandırdı.

120 yıllık Selimiye Cami yenilendi!

Bursa Büyükşelıir Belediyesi, yoğun yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanlarından yoksun olan Selimiye Mahallesi ne cami düzenlemesiyle birlikte güzel bir meydan da kazandırdı.

Bursa Selimiye Camii restore edildi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yoğun yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanlarından yoksun olan Selimiye Mahallesi’ne cami düzenlemesiyle birlikte güzel bir meydan da kazandırdı.

Çorum'daki Selimiye Cami'nin inşaatı tamamlandı!

Hayırseverlerin desteğiyle Edirne'de bulunan tarihi Selimiye Camii'nin bir benzeri Çorum'da inşa edildi. 6 yıl önce yapımına başlanan ve Akşemseddin Camii adı verilen cami inşaatında sona gelindi.

selimiye cami nerede Haberi

selimiye cami nerede

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde, "sır oda" olarak bilinen pencereli ancak kapısız odanın girişinin sonradan duvar örülerek kapatıldığı anlaşıldı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, camiyi ziyaret edenlerin merak konusu olan kapısız oda için çalışma başlatan Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü ekipleri, oda duvarından raspa tekniğiyle aldıkları harcı inceledi.


İnceleme sonucunda, odanın kapısının sonradan kapatıldığı anlaşıldı. Kapının ne zaman kapatıldığı, harç analizi sonrasında netlik kazanacak.


Vakıflar Genel Müdürlüğünün Selimiye Camisi için hazırlattığı restorasyon, röleve ve restitüsyon projesinin tesliminin ardından oda, eski haline çevrilebilecek.


Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapının neden örüldüğünü bilmediklerini söyledi.


Odanın yeniden açılma kararının, kapatılma sebebine bağlı olduğunu ifade eden Üzüm, şöyle konuştu:


"Selimiye Camisi minberi, pencereleri ve avlu duvarlarıyla tam bir iletişim noktasıdır. Minberi sanki camdan bir mermerden yapılmış...