26 / 04 / 2024

selimiye camii mimar sinan

selimiye camii mimar sinan

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, ilk ödevlerini Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni inceleyerek yapıyor.

Depreme zemin hazırlama!

Edirne'de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ diyerek inşa ettiği ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Selimiye Camii’ndeki incelemeler sonucunda, geçmiş dönemlerdeki depremlerden hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı. Önümüzdeki olası büyük depremlere de dayanıklı olduğu belirlendi.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

İstanbul'un en güzel yapılarından Kuşkonmaz Camii'nde skandal!

Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer alan Kuşkonmaz Camii de denilen Şemsi Paşa Camii'nde çalışmalara başlandı. Camiinin yalı cami olma özelliğini ve orijinalliğini yok edecek yol yapımı çalışması tepki çekti.

Levent Camii'nin temeli atılıyor!

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camii'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.

Selimiye Camii depreme dayanıklı mı?

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin depremlere dayanıklı olduğu bilim heyeti raporuyla tescillendi...

Selimiye Camii Çevre Projesi'ne onay!

Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Selimiye Camii'nin çevre düzenleme projesini onayladı.

Selimiye Camii çevre düzenleme projesi onaylandı!

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.

Mimar Necdet Hayat vefat etti!

Mimar Necdet Hayat vefat etti. Hayat'ın ailesi taziye ilanı yayınladı. Cenazesi bugün Fenerbahçe Camii'nden kaldırılacak.

Mimar Sinan Camii Çamlıca’da yükselecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Çamlıca Mahallesi’nde temeli atılan Mimar Sinan Camii’nin, tamamlandığında bölgeye değer katan bir eser olacağını belirtti.

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Selimiye Camii'nin silüeti tehlike altında!

Mimar Sinan'ın 'ustalık eseri' Selimiye Camii'nin önündeki Yemiş Kapanı Hanı'nın korunması kararı, Kültür Varlıklar Yüksek Kurulu'nda iptal edildi.  

Selimiye Camisi'ne kapsamlı restorasyon!

Edirne’deki Selimiye Camisi için kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ne en son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştı..

selimiye camii mimar sinan Haberi

selimiye camii mimar sinan


Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, ilk ödevlerini Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni inceleyerek yapıyor.


Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapan Edirne'de okuyan Mimarlık Fakültesi öğrencileri, kentteki tarihi ve mimari açısından örnek eserleri inceleyerek geleceğe hazırlanıyor.


Derslerine giren akademisyenlerin anlatımlarının ardından ödevlerini hazırlamak üzere Selimiye Camisi'ne giden öğrenciler, burada eskizlerini tamamlıyor.


Selimiye Camisi'nin avlusunda ve bahçesinde yaptıkları eskiz çalışmalarıyla Mimar Sinan'ı anlamaya çalışan öğrencilerden Yusuf Mavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinan'ın ustalık eseri caminin bahçesinde ders yapabilmenin ayrıcalığını yaşadıklarını söyledi. 


Edirne'de kendilerini tahmin etmedikleri bir mimari zenginliğin içinde bulduklarını belirten Mavuş, şöyle konuştu:


"Edirne'nin metrekareye düşen tarihi eser bakımından Türkiye'de birinci, dünyada ikinci durumda olduğunu öğrendim. Üniversiteye başladıktan sonra ilk dersimizi büyük dahi Mimar Sinan'dan alıyoruz. Buraya gelmeden önce böyle bir mimari zenginliğin...