25 / 04 / 2024

Selimiye Camisi restorasyon

Selimiye Camisi restorasyon

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi tamam!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, "Edirne'deki en önemli vakıf eserlerinden Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi hazır. Niyetimiz bu sene içerisinde başlayabilmek" ifadelerini kullandı...

Selimiye Camisi 2019'da restorasyona alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü tarfından son 20 yılda 5 bin 220 civarında restorasyon yapıldı. Edirne ile ilgili de projemiz yakın bir tarihte yapılacak, 2019 yılı içinde Selimiye Camisi'nin restorasyonuna başlayacağız." dedi...

Selimiye Camisi'ne kapsamlı restorasyon!

Edirne’deki Selimiye Camisi için kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi'ne en son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyon yapılmıştı..

Selimiye Camii restorasyonu onay bekliyor!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nin restorasyonu esnasında dış cephesi de temizlik anlamında elden geçirilecek.

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Teşvikiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı!

Teşvikiye Camisi'nin restore edilmesine karar verilmişti. Uzun süre devam eden restorasyon tamamlandı. Restorasyon kapsamında, tarihi caminin yıpranan yüzeyi, statik yapısı ve süslemelerinde yenilemeler yapıldı. 

Selimiye Camisi'nin restorasyonu bu sene başlıyor!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy yaptığı açıklamada Selimiye Camisi'nin restorasyonuna bu yıl başlanacağını dile getirdi.

Teşvikiye Camisi ibadete açıldı! 

2018'de restorasyon çalışmalarına başlanan Teşvikiye Camisi, bugün kılınan Cuma namazıyla ibadete açıldı. 

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Rüstem Paşa Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında cemaatle buluştu.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında başlanan restorasyon çalışmaları tamamlanan Eminönü'ndeki Rüstem Paşa Camisi, cuma namazında ibadete açılacak.

Orhan Gazi Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Adapazarı'nda hayata geçirilen ve doğal afetlerin yol açtığı zararlar nedeniyle zaman içerisinde çeşitli onarımlardan geçirilen Orhan Gazi Camisi restore edildi.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Osmaniye Kadirli'deki Ala Camisi, yaklaşık iki yıl süren restorasyon çalışmasından sonra cuma namazıyla ibadete açılacak

Selimiye Camisi restorasyon Haberi

Selimiye Camisi restorasyon

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Anadolu Ajansı muhabirine, Selimiye'nin Türk-İslam eserlerinin çok önemli bir başyapıtı olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, mülkiyeti, Sultan Selim Han-ı bin Sultan Süleyman Han Vakfına ait olan, Mimar Sinan'ın "ustalık eserim" dediği caminin zamana direnerek ve iyi korunarak bugüne geldiğini belirten Burhan Ersoy, caminin geçmişte dönem dönem restorasyondan geçtiğini hatırlattı.

Rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını, restorasyon için bilim kurulu oluşturulduğunu dile getiren Burhan Ersoy, "Restorasyon çalışması 2021 yılı programına alındı, çalışmanın takriben 3-4 yıl içinde tamamlanması düşünülüyor." diye konuşt.

Neler yapılacak?

Selimiye Camisi'nin kubbe ve revaklarının kurşun kaplamalarının kaldırılıp kontrol edileceğini dile getiren Ersoy, şöyle konuştu:

"Kubbelerinin strüktürü (taşıyıcı sistem) kontrol edildikten sonra eğer yapısal bir hasar varsa ilgili raporları doğrultusunda müdahale edilecek....