25 / 04 / 2024

Selimiye kapısız oda

Selimiye kapısız oda

Selimiye'deki kapısız odanın sırrı çözüldü. Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde "sır oda" olarak bilinen pencereli ancak kapısız odanın girişinin sonradan duvar örülerek kapatıldığı anlaşıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yüz binlerce gence iş kapısı açıldı! Aylık 8 bin 294 lira verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kapsamıyla binlerce gence iş kapısı aralandı. Bu proje ile birlikte aylık 8. 294 liraya kadar destek verilecek. İşte detaylar…

Esnaf iş yerlerinin kapısına kilit vuracak!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs kapsamında alınacak önlemlerin, esnafta ekonomik çöküntü yaratmaması gerektiğini bildirdi. Palandöken, ''Eğer bu önlemler alınmazsa, çok sayıda esnaf arkadaşımız, tamamen kapısına kilit vuracak” dedi.

Hüseyin Kapısız İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hüseyin Kapısız İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Kapısız tarafından kuruldu.

Sakarya'ya yeni giriş kapısı geliyor!

SASKİ Hızırilyas Tesisleri ve 32 Evler mevkii arasına kazandırılacak şehrin yeni giriş kapısında çalışmaların devam ettiğini ifade eden YOLBAK Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, bölgede kısa süre içerisinde duvar çalışmasının başlatılacağını söyledi.

Sakarya'ya 950 metrelik giriş kapısı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı (YOLBAK) Haydar Akbulut, SASKİ Hızırilyas tesisleri ve 32 Evler mevkii arasına kazandırılacak şehrin yeni giriş kapısında devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Pamukkale Kuzey Kapısı inşaatında sona gelindi!

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Pamukkale'de yeniden inşa edilen Kuzey Kapısı inşaatında inceleme yaptı. Kocatepe çalışmaların gece gündüz aralıksız devam ettiğini belirterek önümüzdeki aylarda yerli ve yabancı turistlere hizmet vereceklerini söyledi.

Sarp Sınır Kapısı yeniden inşa edilecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarındaki yenileme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz'' dedi.

Selimiye Camii'nin restorasyon projesi hazır!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nde, "sır oda" adıyla bilinen, pencereli ancak kapısız odanın, ne amaçla kullanıldığı caminin restorasyonu sırasında anlaşılacak.

Malatyalı iş adamı doğduğu evin kapısını makam odasına taktırdı!

Memleketi Malatya'dan henüz dört aylıkken ailesiyle önce İstanbul, daha sonra Bursa'ya taşınan 54 yaşındaki iş adamı, doğduğu evin 200 yıllık ahşap kapısını fabrikasındaki makam odasına taktırdı.

Ankapark giriş kapısına polyester giydiriliyor!

Ankara Ankapark projesinde tema çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı twitter hesabından yaptığı açıklamada Ankapark'ın giriş kapısına polyester giydirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Selimiye'deki kapısız odanın sırrı çözüldü!

Selimiye'deki kapısız odanın sırrı çözüldü. Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde "sır oda" olarak bilinen pencereli ancak kapısız odanın girişinin sonradan duvar örülerek kapatıldığı anlaşıldı.

Odaş Elektrik yönetimde söz sahibi olan personel listesini yayınladı!

Odaş Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Odaş Elektrik yönetimde söz sahibi olan personel listesini yayınladı.

Odaş Elektrik yönetimde söz sahibi olan personelini yayınladı!

Odaş Elektrik üretim Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Odaş Elektrik Sanayi yönetimde söz sahibi olan personelini yayınladı.

Selimiye kapısız oda Haberi

Selimiye kapısız oda

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde, "sır oda" olarak bilinen pencereli ancak kapısız odanın girişinin sonradan duvar örülerek kapatıldığı anlaşıldı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, camiyi ziyaret edenlerin merak konusu olan kapısız oda için çalışma başlatan Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü ekipleri, oda duvarından raspa tekniğiyle aldıkları harcı inceledi.


İnceleme sonucunda, odanın kapısının sonradan kapatıldığı anlaşıldı. Kapının ne zaman kapatıldığı, harç analizi sonrasında netlik kazanacak.


Vakıflar Genel Müdürlüğünün Selimiye Camisi için hazırlattığı restorasyon, röleve ve restitüsyon projesinin tesliminin ardından oda, eski haline çevrilebilecek.


Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapının neden örüldüğünü bilmediklerini söyledi.


Odanın yeniden açılma kararının, kapatılma sebebine bağlı olduğunu ifade eden Üzüm, şöyle konuştu:


"Selimiye Camisi minberi, pencereleri ve avlu duvarlarıyla tam bir iletişim noktasıdır. Minberi sanki camdan bir mermerden yapılmış...