24 / 04 / 2024

Sarp Sınır Kapısı yeniden inşa edilecek!

Sarp Sınır Kapısı yeniden inşa edilecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarındaki yenileme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz'' dedi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarındaki yenileme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz. Bununla ilgili son aşamaya geldik. Ayrıca, Gürbulak sınır kapımızı da modern bir şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz" dedi.


Tüfenkci, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında, İstanbul Erenköy gümrük arsasına ilişkin yapılan sunuma katıldı.


Buradaki konuşmasında gümrük kapılarının yenilenmesi konusuna önem verdiklerini belirten Tüfenkci, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz. Bununla ilgili son aşamaya geldik. Ayrıca, Gürbulak sınır kapımızı da modern bir şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz. Bununla ilgili talimatları verdik. Proje çalışmaları başladı" diye konuştu.


Gümrük kapılarının Türkiye'nin imajına yakışır bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkati çeken Tüfenkci, "Birileri Türkiye'nin uluslararası itibarını zedelemek için çok uluslu senaryolar yazarken, biz Türkiye'nin ufkunu açıyoruz. Birileri Türkiye'nin önüne çukurlar açarken, biz terör nedeniyle kapanan kapıları açıyoruz. İnşallah güvenlik güçlerimiz bölgeyi teröristlerden temizleyerek, oradaki esnafımızın işini artıracak çalışmalara da kısa zamanda başlarız" değerlendirmesinde bulundu.


Yeni Şafak




Haber Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Birileri bu ülkede toplumsal barışın önüne çukurlar kazarken, biz terör nedeniyle kapanan kapıları açıyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nda İstanbul Erenköy gümrük arsasına ilişkin yapılan sunuma katıldı. TOKİ'deki ziyaretin ve sunumun amacının "İstanbul'daki arazilerimizi  TOKİ  ile takas yoluyla değerlendirebilir miyiz?" sorusuna cevap bulmak olduğunu ifade eden Tüfenkci şunları kaydetti: "Bununla ilgili bir çalışma için buradayız. Ama bizim bildiğimiz gibi gümrüklerde özellikle kapılarımızın yenilenmesi hususuna çok önem veriyoruz. Yine Sarp ziyaretimizden sonra yapmış olduğumuz açıklamalarda da anlaşılacağı gibi Sarp Sınır Kapısı'm yeniden yıkıp inşa edeceğiz inşallah. Bununla ilgili son aşamaya geldik." İran'a karşı yapılan ambargoların kalkmasından sonra Gürburak Sınır Kapısı'nın önem arz ettiğini vurgulayan Tüfenkci, "Gürburak Sınır Kapımızı da yeniden modern bir şekilde ve Türkiye'ye yakışan şekliyle inşa etmek istiyoruz. Bununla ilgili de arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik. Proje çalışmalarına başladılar. Kısa zamanda bu projeleri de bitirip 2016 yılı içerisinde inşallah inşaata başlarız diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın yeniden projelendirilip yeni bir tasarıma kavuşacağını ve bununla ilgili çalışmaların son aşamaya getirildiğini açıklayan Bakan Tüfenkci, "Kapılarımız artık Türkiye'nin dışa açılan gülen yüzü oldu ve Türkiye'nin imajına yakışır bir şekle getirmek için çalışmalarımıza 2016 yılında hem hız verip hem de temellerini atmış olacağız" diye konuştu. 



Anadolu


Geri Dön