20 / 04 / 2024

Sema Soygeniş biyografi

Sema Soygeniş biyografi

Mimar Sema Soygeniş kimdir? Sema Soygeniş bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Sema Soygeniş hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte Sema Soygeniş'in biyografisi ve projeleri...

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

Gis Teknik Mühendislik Otomotiv Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gis Teknik Mühendislik Otomotiv Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Onur Ok ve Sema Güvenç ortaklığında kuruldu.

Belkis Sema Yurdum kimdir? Belkis Sema Yurdum ne iş yapıyor?

Garanti BBVA Bankası'nın bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Belkis Sema Yurdum kimdir? Belkis Sema Yurdum ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Sema Güral Sürmeli Kimdir? Sema Güral Sürmeli nerede doğdu?

Sema Güral Sürmeli kimdir? Sema Güral Sürmeli’nin mesleği nedir? Sema Güral Sürmeli hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Remb Ekşioğlu Yapı İnşaat Turizm Ve Gayrimenkul İhracat İthalat Anonim Şirketi kuruldu!

Remb Ekşioğlu Yapı İnşaat Turizm Ve Gayrimenkul İhracat İthalat Anonim Şirketi bugün Şile'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sema Ebru Ekşioğlu ve Eyub Hayri Ekşioğlu ortaklığında kuruldu.

Semko Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Turizm İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Semko Gayrimenkul Emlak Danışmanlığı Turizm İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Sema Çoruhlu Sulukoğlu tarafından kuruldu.

Nun Proje Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Nun Proje Ve Mimarlık Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Sema Erdoğan tarafından kuruldu.

Usbay Gayrimenkul Anonim Şirketi Kuruldu!

Usbay Gayrimenkul Anonim Şirketi Ataşehir’de Sema Oral tarafından kuruldu!

Sema Sm İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sema Sm İnşaat Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Mohamed Jabrını ve Sameer Dabıt ortaklığında kuruldu.

Akman Yol Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Akman Yol Yapı İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta Sema Akman tarafından kuruldu.

Özün Lojistik Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Özün Lojistik Ve Turizm Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 194 bin 750 TL sermaye bedeli ile Sema Cıngıllıoğlu tarafından kuruldu.

Dbs Turizm İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dbs Turizm İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 750 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Dalkıran ve Sema Dalkıran ortaklığında kuruldu.

Bll Bella Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bll Bella Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Coşkun ve Sema Güner ortaklığında kuruldu.

Sema Soygeniş biyografi Haberi

Sema Soygeniş biyografi

Sema Soygeniş kimdir?

Sema Soygeniş, Ankara'da doğan Sema Soygeniş orta ve lise öğrenimini Robert Kolej'de tamamladıktan sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde mimarlık eğitimi aynı üniversitede 1984 yılında yüksek lisans derecesi aldı. 


New York Eyalet Üniversitesi'nden aldığı karşılıksız bursla ABD’ye gitti ve İleri Yapım Teknikleri programında yüksek lisans çalışmasını tamamladı. 

1986-1990 yılları arasında ABD'de mimarlık çalışmalarını sürdüren Sema Soygeniş 1990 yılında kendi stüdyosunu kurdu. 1995 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde doktorasını tamamlayan Sema Soygeniş, 2001 yılında Doçent ünvanı aldı.

Halen Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 


‘Yapılar + Projeler 2’ (2003), ‘Yapılar ve Projeler 1982-1997’ (1997) adları ile iki ayrı monografi şeklinde yayınlanan projeleri Baltimore’da AIA Galerisi’nde (1990, 2002), New York Eyalet Üniversitesi Buffalo Mimarlık Okulu Dyett Galerisi’nde (2002), Milano Fuarı (2007)...