26 / 12 / 2025

Şengel İnşaat konkordato

Şengel İnşaat konkordato

Kuşadası'nda faaliyet gösteren Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti. Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz" açıklamasında bulundu.

Uğur Profil Metal İnşaat konkordato ilan etti!

Uğur Profil Metal İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato talebi ise İcra ve İflas Kanunu’nun 305. maddesi uyarınca kabul edildi.

Setev Tekstil İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebinde bulunan Setev Tekstil İnşaat Dekorasyon Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin talebini reddetti.

Aslanoğlu Gayrimenkul İnşaat konkordato ilan etti!

Konkordato ilan eden Aslanoğlu Gayrimenkul İnşaat ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile şirket ortaklarından Haydar Aslan hakkında daha önce verilen kesin mühlet kararı 7 Ocak 2025 tarihinde sona erecek.

İnşaat sektöründe konkordato sayıları tüm yılların rekorunu kırıyor!

72,8 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat sektöründe konkordato sayılarının tüm yılların rekorunu kırdığını belirtti.

Yılmazer İnşaat, Özsoy İnşaat ve Akademi Yapı’nın konkordato talebi reddedildi!

Yılmazer İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi A.Ş., Özsoy İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş. ve Akademi Yapı ve Enerji Sanayi Ticaret A.Ş.’nin konkordato talebi reddedildi.

Şükrüoğlu Grup Gıda İnşaat’ın konkordato süresi 2 ay uzatıldı!

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2025/858 Esas sayılı dosyasında, Şükrüoğlu Grup Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato süresinin 2 ay uzatılmasına karar verildi.

Furkan Mekanik İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2024/476 Esas sayılı konkordato tasdiki davasında, Furkan Mekanik İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato talebi reddedildi.

TCT Otelcilik Turizm İnşaat’ın konkordato süresi 2 ay uzatıldı!

Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2025/1114 Esas sayılı konkordato davasında, davacı TCT Otelcilik Turizm İnşaat Limited Şirketi’nin konkordato süresi 2 ay uzatıldı.

Ekum Alüminyum Metal İnşaat’ın konkordato süresi 2 ay uzatıldı!

Konkordato talep eden Ekum Alüminyum Metal İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında verilen geçici mühlet süresi 2 ay daha uzatıldı.

Trend Kule Makina İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

Trend Kule Makina İnşaat Elektrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato talebi, feragat nedeniyle reddedildi.

Hemmer Mermer İnşaat’ın ve Erex Mermer İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

Hemmer Mermer Madencilik İnşaat ve Erex Mermer Madencilik İnşaat’ın konkordato talepleri feragat nedeniyle reddedildi.

Gökyol İnşaat, 1S İnşaat ve 5S İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

Gökyol İnşaat ve Sanayii A.Ş., 1S İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., 5S İnşaat ve Sanayi A.Ş.’nin konkordato talebi reddedildi.

MFD Akaryakıt Turizm İnşaat’ın konkordato talebi reddedildi!

Adana 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2025/711 Esas sayılı konkordato davasında, MFD Akaryakıt Nakliyat Turizm İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin başvurusunu reddetti.

Şengel İnşaat konkordato Haberi

Şengel İnşaat konkordato

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde faaliyet gösteren Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti. Yaşadıklarını anlatan Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, kişisel konkordato için mahkemeye başvuran Ahmet Şengel, şirketin kredilerine kişisel mal varlığı ile kefil olduğu için bankaların bu yönde girişimlerde bulunduğunu söyledi. Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz" diye konuştu.

Bankaların yaşanan ekonomik krizi fırsata çevirmek istediklerini iddia eden Şengel, "Çok acımasız davranıyorlar. Mal varlığımız borçların çok üzerinde. Bankalar dışında kimseye borcumuz yok. Bankalara olan kredilerimizi yeniden yapılandıramadığımız için firma olarak konkordato ilan ettik. Piyasalar sıkışık satışlarımız bu kredileri ödemeye yeterli gelmediği için bu yola başvurduk. Şirket olarak mal varlığımız borçlarımızdan...