16 / 04 / 2024

Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti!

Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti!

Kuşadası'nda faaliyet gösteren Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti. Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz" açıklamasında bulundu.



Aydın'ın Kuşadası ilçesinde faaliyet gösteren Şengel İnşaat'ın sahibi Ahmet Şengel kişisel konkordato ilan etti. Yaşadıklarını anlatan Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, kişisel konkordato için mahkemeye başvuran Ahmet Şengel, şirketin kredilerine kişisel mal varlığı ile kefil olduğu için bankaların bu yönde girişimlerde bulunduğunu söyledi. Şengel, "Mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için bankalara karşı onur savaşı veriyoruz" diye konuştu.

Bankaların yaşanan ekonomik krizi fırsata çevirmek istediklerini iddia eden Şengel, "Çok acımasız davranıyorlar. Mal varlığımız borçların çok üzerinde. Bankalar dışında kimseye borcumuz yok. Bankalara olan kredilerimizi yeniden yapılandıramadığımız için firma olarak konkordato ilan ettik. Piyasalar sıkışık satışlarımız bu kredileri ödemeye yeterli gelmediği için bu yola başvurduk. Şirket olarak mal varlığımız borçlarımızdan çok daha fazla. Şahsi olarak başvurmamızın nedeni, şirkete verdiğimiz şahsi kefalet nedeniyledir. Şahsi mal varlığımız da şirketin borçlarının çok üzerindedir. Şahsi mallarımıza her hangi bir şey gelmemesi için bu yolu başvurduk" açıklamasında bulundu.

Süreci bankalara anlatmaya çalıştıklarını aktaran Şengel, şu şekilde konuştu: "Piyasanın para olarak dar olduğunu, insanların ekonomiye güvenmesi gerektiğini, güvendikten sonra yatırıma yöneldiklerini anlattık. Sonuçta biz daire satıyoruz. Villa satıyoruz. Bu alımlara geçmelerinin biraz zaman alacağını anlatmaya çalıştık. Ama bu izah etmelerimiz, anlatmalarımız yetersiz kaldı, umursanmadı. Bankalar duyarsız kalınca bize konkordatodan başka bir yol bırakmadılar. Bizde mallarımızın haraç mezat satılmasını önlemek için şirket ve kişisel onurumuzu korumak için bankalara karşı bir mücadele veriyoruz. Bundan sonraki aşama konkordato komiserinin raporunu hazırlaması, sonra hakime sunulması ile alacakların huzurunda onaylanmasından sonra bize tanınan zaman içinde şirket mallarını satıp borçlarımızı ödeyeceğiz. Bunu yapmamız gerekiyor ki, kişisel ve ticari hayatımıza devam edelim. Hiçbir tüccar bunu yapmak istemez. Ancak mallarımızın bankalarca haraç mezat satışının önlenmek ve kendimiz satmak için başka yolumuz yoktu."

1969 yılında Mehmet Şengel ve Sabri Şengel tarafından kurulan şirket ülkenin ihtiyacı olan birçok altyapı ve üstyapı projelerine imza atmıştır. Firma, 1982 yılında merkezini Ankara’ya taşımıştır. 

Firmanın tamamlanan projeleri:

1- Şengel Residence
2- Mirage Park
3- Delmare
4- Verdemare
5- Golden Villas
6- Diamond Villas
7- Platin Konakları
8- Kirazlı Apartmanları
9- Melis Apartmanları
10- Villa Gardenia II
11- Melis Otel

Firmanın devam eden projeleri:

1- Şengel Residence Söke


Geri Dön