23 / 04 / 2024

şerefiye bedelleri

şerefiye bedelleri

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a yüklenici ile arsa sahibi arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde şerefiye değerlendirmesi yapılmasının önemini ve hukuki yollarını sorduk.

Avukat Kadir Kurtuluş şerefiye değerlendirmesinde hukuki yolları açıkladı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a yüklenici ile arsa sahibi arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde şerefiye değerlendirmesi yapılmasının önemini ve hukuki yollarını sorduk.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları tam listesi!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları tam listesi bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projedeki 2+1 şehit yakını ve engelli daireler ile 3+1'lerin kura açıklandı.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekilişi normal 2+1 daireler için bugün yapılacak. Toplamda 425 adet konut satışta olduğu projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekiliş sonucu!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura çekiliş sonucu 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'ler için açıklandı. Aksaklık yüzünden normal 2+1 dairelerin kura çekilişi bugüne ertelenmişti.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekiliş yeri nerede?

Toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldığı projede normal 2+1 dairelerin kura çekilişi aksaklıktan dolayı ertelenmişti. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekiliş yeri nerede?

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Evleri kura sonucu 2016 sona kalan 2+1'ler için bugün saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projede sözleşme imzalama dönemi devam ediyor.

Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kura sonuçlarının açıklandığı projede standart 2+1 dairelerin kura çekilişi ertelendi. Peki Van Şerefiye TOKİ 2+1'lerin kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Van Merkez Şerefiye kurası nerede?

Toplamda 425 adet konut satışa çıkarılığı projede sözleşme imzalama tarihi 14 Haziran 2016 tarihine kadar devam ediyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye kurası nerede?

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları!

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonuçları normal 2+1'ler için yarın saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Projedeki 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kurası çekildi.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi bugün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi bugün yapılacak. Toplamda 425 adet konut satışa çıkarılığı projede daire tipleri 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildi.

TOKİ Van Merkez Şerefiye kura çekimi sonuçları 2016!

TOKİ Van Merkez Şerefiye kura çekimi sonuçları 2016 yarın saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Sözleşme döneminin 14 Haziran 2016 tarihine devam ettiği projede toplamda 425 adet konut satışta.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kuraları!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kuraları yarın saat 12:30’da yapılacak. Dairelerin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede sözleşme dönemi devam ediyor.

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kurası tam liste!

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kurası tam liste yarın 12:30’dan itibaren açıklanacak. TOKİ Van Merkez Konutları'nda 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kurası açıklandı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Konutları kura çekilişi sonucu!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Konutları kura çekilişi sonucu 2+1 normal daireler için yarın açıklanacak. Diğer dairelerin kurasının çekildiği projede toplamda 425 adet konut satışta.

şerefiye bedelleri Haberi

şerefiye bedelleri

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş’a yüklenici ile arsa sahibi arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde şerefiye değerlendirmesi yapılmasının önemini ve şerefiye değerlendirmesi yapılmadan kat irtifakı kurulmuşsa arsa sahibinin başvurabileceği hukuki yolları sorduk. 



Avukat Kadir Kurtuluş arsa payının, Anayasamızın 35. maddesi ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Ek Protokol 1. maddesinde güvence altına alınmış ‘mülkiyet hakkı’ kapsamında olup,  bir arsa üzerine ortak mülkiyet hakkının bağımsız bölümlere tahsis edilen kısımlarını ifade etmekte olduğunu açıkladı ve sözlerine şu şekilde devam etti: ‘Ülkemizde bir arsa üzerinde birden fazla kişinin mülkiyet hakkının bulunduğu durumlarda, mülkiyet hakkı sahipleri arsa üzerinde bina yapılmasını yahut yapılmış olan binanın Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yenilenmesini arzu ediyorlarsa, en kolay ve en çok tercih edilen yöntem bir müteahhit ile kat karşılığı...