27 / 04 / 2024

Şerefiye Sarnıcı kiralık

Şerefiye Sarnıcı kiralık

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 yıldır restore edilen Bizans'tan kalma bin 590 yıllık Şerefiye Sarnıcı kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 12 Aralık 2018 tarihinde düzenlenecek.

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

Kiralık konut arayanlara son dakika uyarısı: Sakın bu tuzağa düşmeyin! Dolandırıcıların kapora oyunu! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin talep patlamasına neden olduğu Mersin'de satılık ve kiralık daire stoğu resmen tükendi. Yeni dolandırıcılık uyarıları gündeme geldi. İşte detaylar...

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Enuygun.com Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, kiralık araçla kazan yapılması halinde yapılması gerekenleri açıkladı. Sağlam, "Kiralık araç ile seyahat eden kişiler de tüm diğer sürücüler gibi kaza anında sakin kalmalılar" dedi.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

Son dönemin yeni dolandırıcılığı! Kiralık daire arayanlar evi görmeden kaparo ödemeyin! 

Kiralık ev arayanların dikkat etmesi gereken önemli bir unsur var. İstanbul’un bir semtinde son aylarda ‘sahte kiralık daire’ ilanlarıyla dolandırılan kişilerin olduğu ileri sürülüyor. Mağdur olanlardan bazılarının savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Gayrimenkul danışmanları önemli bir uyarı yaptı.

Kiralık ve satılık konut fiyatları ikiye katlandı! İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller!

Enflasyondaki yükseliş ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki tırmanış da devam ediyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik detaylı emlak endeksleri üreten Reidin’in son raporu çarpıcı sonuçlar ile dolu. İşte, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son gelişmeler…

Türkiye genelinde kiralık konut stoku yüzde 30 eridi: İşte en çok göç alan 4 il!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada  Türkiye genelinde kiralık konut stokunun yüzde 30 eridiğini söyleyerek, en çok göç alan 4 ili de açıkladı. İşte detaylar...

Dayanışma gücü! Kiralık evler ücretsiz veriliyor

Türkiye'yi sarsan iki deprem sonrasında, ülke genelinde birçok kiralık ev ilanlarının yayınlandığı internet sitelerinde, ev sahipleri kiralık ibarelerini kaldırdığı ilanları 'Depremzedeler için ücretsiz' olarak güncelledi.

Kiralık evlerde uygulanan yasak kalıcı hale getirildi! Airbnb yasağın gerekçesini açıkladı

Küresel ölçekte kiralık konut çözümleri sunan Amerikan şirketi Airbnb pandemi döneminde aldığı kiralık evlerde parti yasağını kalıcı hale getirdi. Şirket, yaklaşık 2 yıl önce uygulanan geçici yasağın ardından evlerde parti yapma oranının yüzde 44 düştüğünü söylüyor.

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı artıyor!

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı her geçen gün artıyor. Ucuz ilanları gören vatandaşlar binlerce lirasını dolandırıcılara kaptırıyor.

Online kiralık evlerde peşinat vurgunu!

Kiraların yükselmesiyle ve kiralık evlerdeki stokun azalmasıyla berber fırsatçılar harekete geçti. Dolandırıcılar, sahte ilanlar ile bir yıllık peşinat ile ev arayanları mağdur ediyor.

Kiralık konutta sahte ilan dolandırıcılığı!

Kiralık ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi. Uzmanlar kiralık ev arayanları sahte ilanlara dikkat etmesi konusunda uyarıyor. 

Kiralık villa arayanlar dikkat!

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte kiralık villa arayanların sayısı bir hayli arttı. Talebin artması ile birlikte dolandırıcılar bu durumu fırsata çevirdi. Peki, villa kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Şerefiye Sarnıcı kiralık Haberi

Şerefiye Sarnıcı kiralık

Ayasofya'nın 500 metre, Sultanahmet Camii'nin 330 metre kuzeybatısında, Çemberlitaş'ın ise 150 metre güneydoğusunda yer alan  Şerefiye Sarnıcı için kiraya çıkılıyor. 

İBB Emlak Müdürlüğü tarafından verilen ilanda "Piyerloti Caddesi, Şerefiye Mevkiinde yer alan Şerefiye Sarnıcı ile kitap satış ve kafeterya ünitelerinin kiraya verilmesi işinin ihalesi yapılacaktır" açıklaması yapıldı. 

İhalenin 12 Aralık 2018 tarihinde yapılacağı belirtilen ilanda tarihi mekan için aylık 7 bin 700 TL muhammen bedel belirlendi. Kiralamanın 3 yıllık olacağı ilanda, şu ifadeler yer aldı: 

"İhale tarihinden itibaren geriye dönük olarak en az 10 yıl süre ile sarnıç işletmeciliği yaptığına ilişkin resmi kurumlardan alınmış belge (kira/işletme sözleşmesi, ruhsat, faaliyet belgesi vb)".

8 yıllık restorasyon

İBB Başkanı Mevlüt Uysal tarafından  geçtiğimiz nisan ayında ziyarete açılan Şerefiye Sarnıcı'nın restorasyon çalışmaları 8 yıl boyunca devam etti. Üzerinde...