16 / 04 / 2024

Seul yüksek teknolojili şehir

Seul yüksek teknolojili şehir

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir hayata geçirilecek. 8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri ve yüzme havuzları bulunacak.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir inşa edilecek!

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir hayata geçirilecek. 8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri ve yüzme havuzları bulunacak.

Ruhsar Pekcan: Yüksek teknolojili firmalara kira desteği sağlanacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yüksek teknolojili veya katma değeri yüksek sektörlerde ihracat hedefiyle faaliyet gösterecek firmalara istihdam ve kira desteği sağlanacağını açıkladı.

Geleceğin yüksek teknolojili 8 kenti!

Bir çok ülke artık yüksek teknolojili kentler kuruyor. İklim dostu olmasına özen gösterilen kentlerin istihdam ve yeni yaşam alanı yaratması planlanıyor...

Yüksek teknolojili üretime 3.3 milyar dolarlık teşvik harcaması yapılacak!

İnovasyon Haftası nedeniyle Gaziantep’te bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada “2022’ye kadar yüksek teknolojili üretim için 3.3 milyar dolarlık teşvik harcaması yapılacak” dedi.

Yüksek teknolojili ürün ihracatı yüzde 7 arttı!

Türkiye’nin, yılın 9 aylık dönemindeki yüksek teknolojili ürün ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 artarak 3 milyar 635 milyon 944 bin dolar oldu.

Nihat Zeybekçi: Ekonomide Ar-Ge ve yüksek teknolojiyi arttırmak zorundayız!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin 2023 hedefleri için 8-9 sene içinde milli gelirden Ar-Ge’ye ayırdığı payı yüzde 2,5’lar üzerine, yüksek teknolojili ürünler oranını da yüzde 15’lere çıkarmak zorunda olduğunu söyledi.

Tosyalı Holding Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili özel çelik tesisini kuruyor!

Tosyalı Holding, şimdi de Japon ortağı ile birlikte Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atmaya hazırlanıyor. Tesiste Apple gibi teknoloji devlerinin telefonlarda ve tabletlerde kullandığı hassas çelik plakalar da üretilecek,

Hassas Çelik Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atıyor!

Yassı çelik üretiminde ilk yerli özel sektör üreticisi Tosyalı Holding, şimdi de Japon ortağı ile birlikte Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili çelik tesisinin temelini atmaya hazırlanıyor.

Yüksek İnşaat Mühendisi Metin Tatlıcı vefat etti!

Yüksek İnşaat Mühendisi Metin Tatlıcı hayatını kaybetti. Tatlıcı'nın cenazesi, 16 Haziran 2012 Cumartesi günü Sümbül Efendi Camii'nde ikindi namazına müteakip Silivrikapı mezarlığında defnedilecek

Çinliler, Dubai'deki Burç Halife'den de yüksek binayı 90 günde bitirecek!

Çin dünyanın en yüksek binasını inşa etmek için yola çıktı. Çinli mimar ve mühendisler 838 metrelik binayı 90 günde bitirebileceklerini iddia ediyor

Avrupa’nın en yüksek binası Shard gökdeleni ilk ziyaretçilerini ağırladı!

Londra’da yapılan Avrupa’nın en yüksek binası Shard gökdeleni, ilk ziyaretçilerini ağırladı

Shell'in acı günü: İnşaat Yüksek Mühendisi Azmi Fikret Tanel vefat etti!

Shell emeklilerinden İnşaat Yüksek Mühendisi Azmi Fikret Tanel, 07 Haziran 2012 Perşembe günü hayata veda etti

Seul yüksek teknolojili şehir Haberi

Seul yüksek teknolojili şehir

Seul'de dijital ekonomiye hitap edecek 10 dakikalık bir mahalle için teknoloji destekli bir şehir planlanmaya başladı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; proje için Hollandalı mimarlık ofisi UNStudio ve Hyundai Development Company beraber çalışma yürütücek. 

Project H1 şeklinde isimlendirilen proje, bir sanayi bölgesini ve demiryolunu, 10 dakikalık bir yürüme uzaklığında çağdaş hayatın bütün imkanlarını içeren alanı kentsel bir ortama dönüştürüyor. Bu yaya dostu, çeşitliliğe sahip mahalle, enerji üretimi ve tüketimi, yerel gıda üretimi ve ortak alanların kullanımı için dijital bir altyapı ile bitiriliyor.

8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri, yüzme havuzları ve hatta hidroponik kentsel çiftlikler yer alacak.

HER ŞEY 10 DAKİKALIK MESAFEDE OLACAK

Hollandalı mimarlık...