20 / 04 / 2024

Şevki Vanlı biyografi

Şevki Vanlı biyografi

TC Bursa Merkez Bankası (1965), Fatih Çarşısı (1965), Tarımcılar Kooperatifi (1963) gibi projelere imza atan mimar Şevki Vanlı kimdir? Mimar Şevki Vanlı ne zaman vefat etti?

Maş Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maş Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Gaziosmanpaşa'da 2 milyon 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Altun, Osman Şevki Aydemir ve Ahmet Seven ortaklığında kuruldu.

Nokta Hafriyat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nokta Hafriyat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Şevki Yakut tarafından kuruldu.

Md Neta İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Md Neta İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Doğan, Suna ÇEtin ve Şevki Hayta ortaklığında kuruldu.

Torsevon Gayrimenkul Yatırım Bilişim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu! 

Torsevon Gayrimenkul Yatırım Bilişim Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Ufuk Şevki tarafından kuruldu.

TOKİ'den Vanlılara büyük müjde! Başkale'ye 221 yeni konut geliyor!

Türkiye'nin 81 ilinde inşa edeceği toplam 250 bin yeni konut için start veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van projesinin ihale tarihini de açıkladı. TOKİ Van projesinde 221 konut yer alacak.

Measa Estates Gayrimenkul Yatırım Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Measa Estates Gayrimenkul Yatırım Turizm İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beykoz'da Meral Aras ve Ahmet Şevki Altın ortaklığında kuruldu.

Karela Otel Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karela Otel Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Anıl Çubukcu ve Şevki Hakan Onmuş ortaklığında kuruldu.

Kırşehir Çiçekdağı Belediyesi 26 konutu satıyor! Ev alacaklara fırsat!

Kırşehir Çiçekdağı Belediyesi, Kırşehir ili, Çiçekdağı ilçesi, Fevzi Çakmak, Boyalık, Osman Şevki, Bağlarbağı ve Yeni Mahalle'de yer alan 26 adet konutu satıyor...

My Dream Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Dream Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL semraye bedeli ile Rüstem Özbir ve Şevki Kutlay Boran ortaklığında kuruldu.

Studıo Maket Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Studıo Maket Ve Mimarlık Limited Şirketi  Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Adem Akif Uzunalioğlu  ve Serap Parlak Vanlıoğlu tarafından kuruldu.

Akçam Mimarlık Gıda Anonim Şirketi kuruldu!

Akçam Mimarlık Gıda Anonim Şirketi Avcılar’da 200 bin TL sermaye bedeli ile Şevki Çapoğlu tarafından kuruldu.

Yapıkur Lojistik Otomotiv Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapıkur Lojistik Otomotiv Turizm Otelcilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile Hikmet Balcı,  Şevki Balcı, Bahadır Atay, Tümay Yazıcı tarafından kuruldu.

Seba Groups İnşaat Elektrik Temizlik Malzemeleri Ve Matbaa Reklam Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Seba Groups İnşaat Elektrik Temizlik Malzemeleri Ve Matbaa Reklam Danışmanlık Limited  Şirketi  Sarıyer’de  1 milyon  TL sermaye bedeli  Şevki  Keçeli tarafından kuruldu.

Şevki Vanlı biyografi Haberi

Şevki Vanlı biyografi

Şevki Vanlı kimdir?

Şevki Vanlı, 1926 yılında Konya'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden sonra girdiği Floransa üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni 24 Şubat 1954'te mimarlıkta doktora düzeyinde tamamlayarak Ankara'da serbest mimar olarak sürmekte olan mesleki yaşamına başlayan Şevki Vanlı 29 Temmuz 2008 tarihinde vefat etti.


Öğrencilik yıllarında, okul dışında Michelucci, içinde ise Detti ve Ricci ile yakınlık kuran Şevki Vanlı, öğrencilik yıllarından başlayarak zaman zaman ve değişik yayınlarda ülkenin düşün yaşamına katkıda bulunmuştur. 


1956-1962 yılları arasında Forum Grubu içinde görülmektedir. 1959'da Frank Lloyd Wright - İnsana Dönüş adlı küçük bir kitap yazdı. 1959-1960 yıllarında Mimarlar Odası Genel Sekreterliği yaptı; izleyen yıllarda yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 1969-1975 yılları arasında Türkiye'deki ilk uydu-kent denemesi olan OR-AN'ı başlattı. 


1977'de Yaprak yayınları tarafından "Proje Uygulama- Mimarlık çalışmaları" yayınlandı. 1986'da, mimarlık eğitiminin...