27 / 04 / 2024

SGK çalışan anne desteği

SGK çalışan anne desteği

Yasa düzenlemelerine göre devlet tarafından doğum yapan anneye destek veriliyor. Yeni doğum yapan her anneye devlet tarafından 13 bin liraya kadar yardım sağlanıyor.

10 yıl çalışan ne kadar kıdem tazminatı  alır? SGK uzmanı Özgür Erdursun tek tek hesapladı!

SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı ve tavan ücretlerini hesapladı. Erdursun’un tazminat hesabına vatandaştan tepki yağdı.

SGK, çalışan emekliye 5 bin lira ödeme takvimini açıklayacak... 

Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesini öngören düzenleme Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Yapılan açıklama kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlıkları tamamladı. İşte haberin detayları...

SGK, 12,5 yıl çalışan bireylere erken emeklilik imkanı sunuyor! EYT beklemek artık tarih oluyor! 

Türkiye'de emeklilik sistemine önemli bir yenilik geliyor. Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülen çalışmalar, emeklilik şartlarına annelik ve çocuk sayısını etkileyici faktörler olarak eklemeyi planlıyor. İşte ev kadınlarını ve çalışan kadınları kapsayan EYT konusundaki önemli düzenlemeler…

Milyonlarca çalışanın emekliliğini tehlikeye atan o detay ortaya çıktı! Hemen e-Devlet’ten kontrol edin!

Özel sektör çalışanlarının emekliliğini tehlikeye atacak çok önemli ayrıntı SGK’da ortaya çıktı. Milyonlarca çalışan sahte ya da şüpheli işyeri kodu tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Çalıştığınız kurumun böyle olması halinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenen prim günleriniz geçersiz sayılıyor.

Çalışan kadınlara müjdeli haber! SGK'dan 25.000 TL toplu ödemenizi hemen alın

Devlet yetkililerinin bu sene bir çocuklu ailelere, düşük gelirli ailelere ve daha birçok bağlamda destek ödemesi yaptı. Devlet yetkililerin yaptığı açıklamaya göre yeni destek ödemesi çalışan kadınlara olacak.

Çalışan kadınlara 25 bin toplu ödeme yapılacak! SGK'ya dilekçe vermeniz yeterli!

Çalışan kadınlar için müjdeli bir haber duyuruldu. SGK’ya dilekçe verilmesi durumunda 25 bin toplu ödeme yapılacak!

Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

Çalışmaya devam edecek binlerce EYT'li "emekli olur" yazısını alamadığı için, SGK'nın kapısından geri döndü. Çalışan EYT'liler hemen bakın! SGK peş peşe açıkladı! Artık bunu yapmanıza gerek yok... 

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı?

Tazminat, çalışan kişilerin, çalıştıkları yerden aldıkları ödemeye denir. Peki 4 yıllık çalışan istifa ederse tazminat alır mı? İşte detaylar!

İşten çıkarma dalgası büyüyor! Ünlü giyim markası 1500 çalışanını işten çıkaracak!

Son dakika haberine göre, İsveçli perakende giyim markası H&M, bin 500 çalışanının işine son vereceği açıkladı.

Milyonlarca çalışanın hesabına 1000 TL destek parası yatacak! Detaylar belli oldu! Çalışana ek maaş desteği...

Milyonlarca çalışan vatandaşa doğal gaz ve ısınma yardımı yapılacağı açıklandı. Kasımda resmen yürürlüğe giren destek paketinin ayrıntıları netleşti. Milyonlarca çalışanın maaşına ek olarak 1000 lira hesaplara yatırılacak. Peki doğal gaz yardımından kimler faydalanabilecek? İşte ayrıntılar...

 “Yanıldım” diyerek 11 binden fazla çalışanını işten çıkarmaya karar verdi!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg “Çevrim içi ticaret pandemideki hızıyla devam edecek sandım, yanıldım” ifadelerini kullandı.

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilme çalışmasında şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda. Teknik çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken yeni düzenleme sayesinde kadrolar arası

SGK çalışan anne desteği Haberi

SGK çalışan anne desteği

Yasaların anne hakkını korumasına yönelik düzenlemeleri sayesinde annelerin hayatları kolaylaşıyor. Devlet tarafından anneye ilk çocuk için 300 lira, ikinci için 400 lira ve üçüncü için ise 600 lira ödeme yapılıyor.

A Haber'de yer alan habere göre; Devletin sağlamış olduğu haklar içinde annelerin doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftalık izin hakkı bulunuyor. Bunun yanında günde 1.5 saati kapsayan süt izinleri de bulunmakta. Çocuk sayısına göre 6 aya kadar ücretsiz izin kullanma hakkı da bulunuyor.

Analık izninin kullanılması halinde 16 haftada geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Asgari ücretli bir annenin  112 günlük parası en az 8 bin 904 liradır.

Doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise180 gün süreyle yarım gün...