19 / 04 / 2024

Dikkat! 13 bin liraya kadar yardım sağlanıyor!

Dikkat! 13 bin liraya kadar yardım sağlanıyor!

Yasa düzenlemelerine göre devlet tarafından doğum yapan anneye destek veriliyor. Yeni doğum yapan her anneye devlet tarafından 13 bin liraya kadar yardım sağlanıyor.



Yasaların anne hakkını korumasına yönelik düzenlemeleri sayesinde annelerin hayatları kolaylaşıyor. Devlet tarafından anneye ilk çocuk için 300 lira, ikinci için 400 lira ve üçüncü için ise 600 lira ödeme yapılıyor.

A Haber'de yer alan habere göre; Devletin sağlamış olduğu haklar içinde annelerin doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftalık izin hakkı bulunuyor. Bunun yanında günde 1.5 saati kapsayan süt izinleri de bulunmakta. Çocuk sayısına göre 6 aya kadar ücretsiz izin kullanma hakkı da bulunuyor.

Analık izninin kullanılması halinde 16 haftada geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Asgari ücretli bir annenin  112 günlük parası en az 8 bin 904 liradır.

Dikkat! 13 bin liraya kadar yardım sağlanıyor!

Doğum yapanlara ve evlat edinenlere, birinci doğumda 60, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise180 gün süreyle yarım gün çalışma hakkı sağlanıyor.

Anneler tüm izinlerini kullandıktan sonra isteğe yönelik çocukları mecburi ilköğretim çağına gelene kadar kısmi çalışma hakkı bulunmaktadır.

Doğum yapan annelere her yıl süt parası veriliyor by sene ödenen süt parası 225 lira. 

Kadın çalışanların erken emekli olma şansları da bulunmakta. Şöyle ki;  her çocuk için 2 yıl (720 gün) olmak üzere 3 çocuk için borçlanarak 2.160 gün, yani 6 yıl kazanıp erken emekli olabiliyor.

Dikkat! 13 bin liraya kadar yardım sağlanıyor!

Staj başlangıcı doğumdan önce ise borçlanmada geçerli sayılıyor.

Kadın sigortalılardan başka birinin bakımına muhtaç derecede malul çocuğu bulunanların, 01.10.2008 tarihinden sonra ödedikleri prim gün sayılarına dörtte biri kadar gün ekleniyor.

Yaş şartı da geri çekiliyor.

100 ila 150 kadın çalışanı olan işyerlerinde,emirme odalarının olması şart. İşverenlerin kreş yardımında asgari ücretin yüzde 50'sine kadar olan kısım gelir vergisinden istisna tutuluyor.

Sanayi sektöründe meslek kurslarına veya işbaşı programlarına katılan ve 2-5 yaş arası çocuğu olan kadınlara program süresi boyunca aylık 400 lira çocuk bakım desteği veriliyor.

.Beklenen müjdeli haber geldi! 53 yaşında emekli olabilirsiniz!

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamı artırılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön