24 / 04 / 2024

SGK elektronik yazışma

SGK elektronik yazışma

Yargıtay, verdiği son kararla alacak davalarında yeni bir dönem başlattı. Yüksek Mahkeme; alacak davalarında Whatsapp, Facebook, e-mail gibi elektronik ortamlardaki bilgi taşıyıcıları belgeleri delil niteliğinde saydı. Emsal karar çıktı ve yeni dönem başladı.

SON DAKİKA: Fazla çalışma ücretleri açıklandı: DSİ, yurt, tapu, SGK personelleri hemen bakın!

DSİ, yurt, tapu, SGK ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü gibi kurumlara göre personellere 2024 yılında ödenecek fazla çalışma ücretleri tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

2024 bütçesinin aslan payı yazılım ve donanıma!

2024 yılında bütçelerde aslan payı altyapı yenilemelerine, yazılım ve donanıma ayrılacak. Yeni teknolojilere uyum süreci de bütçeleri artıracak. Yönetilen servisler ve bulut bilişimin bütçedeki payı artacak.

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak! Peş peşe açıklandı! 

Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sahibi olduğu taşınmazlar, kurumun konuya ilişkin duyuruyu yayınlamasından sonra elektronik ortamda satılmaya başlayacak. Detaylar peş peşe açıklandı. 

SGK’dan kritik duyuru! SGK’ya başvurun, anında 37 bin TL alın!

SGK milyonlarca vatandaşa çeşitli destek ödemeleri sunmaya devam ediyor. SGK'ya yazıyı getirene 37 bin lira verilecek. 3 ay üzeri sigortası olanlar parasını doğrudan alabilecek.

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Amazfit Neo akıllı saat, BİM'e geliyor! İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi...

3 Şubat 2023 BİM aktüel teknoloji ürünleri arasında Amazfit markasına ait Neo akıllı saat dikkat çekti. Ayrıca elektronik yazı tahtası, HP Travel genişleyebilir sırt çantası da 3 Şubat 2023'te BİM'de raflarda olacak. İşte detaylar...

Emekli maaşına haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Birkaç şirkette yöneticilik yaparken emekli oldum. Şirketlerden iflas edenler olmuştu. Ödenmeyen işçi primleri için SGK emekli maaşıma haciz tatbik etmeye başladı. SGK’nın emekli maaşımın yüzde 25’ine haciz tatbiki doğru mudur?' sorusunu yanıtladı.

Emekliye 3 maaş avans! Mevcut emekliler de avans alabilir mi?

Yeni emeklinin avans imkanının, mevcut emekliye de sağlanması gündeme geldi. Sistemin hayata geçmesiyle, emekliler nakit sıkıntısı yaşadıklarında SGK'ya yazılı başvuru yapıp maaşının 3 katına kadar avans isteyebiliyor. İşte tüm merak edilenler...

Deal İnşaat Danışmanlık Elektronik Yazılım İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deal İnşaat Danışmanlık Elektronik Yazılım İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta Tarıq Alı A Alqarnı ve Yaser A.M. Al-Salahı ortaklığında kuruldu.

Yabancıya konut satışı 26 ilde daha kolaylaştı!

Yabancı uyruklu gerçek kişiler Türkiye'de konut alırken taşınmazın Askeri Yasak Bölge ve Güvenlik Bölgesinde kalıp kalmadığı sorgulanıyordu. 26 ilde daha komutanlıklar ile yazışma yapılmadan işlem yapılabilecek..

Nuh Mekanik Elektrik Elektronik Yazılım Makine Denizcilik Mad.Enerji İnş.San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Nuh Mekanik Elektrik Elektronik Yazılım Makine Denizcilik Mad.Enerji İnş.San.Tic.Ltd.Şti. 100 bin TL sermaye ile bugün Ali Rıza Düzova tarafından kuruldu.

Tümsis Tümleşik Elektronik Sistemler Araştırma Geliştirme Yazılım Bilişim San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Tümsis Tümleşik Elektronik Sistemler Araştırma Geliştirme Yazılım Bilişim San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Melik Yazıcı, Hüseyin Kayahan, Ömer Ceylan ve Ömer Hızıroğlu ortaklığında 10 bin TL sermaye bedeli ile Pendik'te kuruldu.

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

SGK elektronik yazışma Haberi

SGK elektronik yazışma

Artık alacak davalarında yeni dönemle beraber elektronik yazışmalar da delil sayılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) tarafına tahakkuk ettirdiği prim borcunun iptali için harekete geçen işçi, bir avukatla anlaşmalarda bulunuldu. Avukatla ücret sözleşmesi imzalamayan işçi, ilk duruşmaya girmediğini iddia ettiği avukatın vekaletini iptal etti. Buna rağmen alacaklı olduğundan bahseden avukat, icra takibi başlattı. Takvim'de yer alan habere göre; hayatının şokunu yaşayan davacı, Asliye Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Avukatın vekaletten azil nedeniyle avukatlık ücreti talep ettiğini, ancak davalıya herhangi bir borcu bulunmadığını anlattı.

İKİSİ TARAFINDAN DA TEMYİZ EDİLDİ

Takip dosyasına konu borç nedeniyle davalıya borçlu olmadığı tespit edilirken, davalının kötü niyet tazminatına mahkum edilmesi talep edildi. Davalı avukatı; davanın reddini istedi. Mahkeme davanın kısmen kabulüne hükmetti. Karar hem davacı hem de davalı tarafından...