19 / 04 / 2024

sgk gayrimenkul haczi

sgk gayrimenkul haczi

Vergi dairelerinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) borçlar dolayısıyla haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin iadesi için kolaylık sağlamaya başlayacak. 

Sayıştay raporlarında ortaya çıktı: Gayrimenkul zengini SGK'nın elindeki taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı!

Sayıştay’ın 2022 raporları, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) gayrimenkul zenginliğini göz önüne serdi. SGK'nın elinde olan taşınmazların değeri 2 milyar lirayı aştı. İşte detaylar...

SGK, KYK, elektrik, su borçları silinecek mi?

Hükümet büyük bir borç yapılandırma paketinin hazırlıkları için düğmeye basınca devlete borcu bulunan pek çok vatandaş da, kendi borcunun yapılandırma kapsamına girip girmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki bu yapılandırma ile devlete olan SGK, gayrimenkul vergisi, MTV, doğalgaz, elektrik ya da su b

SGK 13 ilde 61 gayrimenkulü satıyor! KDV'den muaf fırsatıyla!

SGK, Ankara, Çorum, Karaman, Kütahya, Samsun, Erzurum, Nevşehir, Uşak, Muğla, Antalya, Denizli, Manisa ve Aydın illerinde yer alan 61 gayrimenkulü KDV'den muaf şekilde satışa sundu.

SGK 3 ildeki 24 gayrimenkulü satıyor: 160 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından, İstanbul, Bursa ve Tekirdağ illerinde yer alan 24 gayrimenkul satışa sunuldu. Peki SGK tarafından satışa çıkarılan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Gayrimenkullerin ihalesi ne zaman yapılacak?

SGK'dan 15 ilde 405.7 milyon TL'ye satılık 39 gayrimenkul!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 15 ilde yer alan 39 adet gayrimenkulü 405 milyon 694 bin 90 TL bedelle satıyor...

SGK İstanbul ve Kocaeli'deki 36 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, İstanbul ve Kocaeli'de yer alan 36 gayrimenkulü satışa çıkardı. 

SGK'dan Kocaeli'de satılık 17 gayrimenkul!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Kocaeli ili, Karamürsel ve İzmit ilçelerinde yer alan 17 gayrimenkulü satıyor...

SGK'dan 14 ilde 279.3 milyon TL'ye satılık 36 gayrimenkul!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 14 ilde yer alan 36 adet gayrimenkulü 279 milyon 262 bin 804 TL bedelle satışa çıkardı.

SGK'dan 10 ilde 146.8 milyon TL'ye satılık 28 gayrimenkul!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 10 ilde yer alan 28 adet gayrimenkulü 146 milyon 840 bin 504 TL bedelle satışa çıkardı.

SGK gayrimenkul satışıyla zarar ediyor iddiası! 

SGK ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında yapılan taşınmaz değiş tokuşunun kurum hanesine zarar yaratıyor. Milli Emlak Müdürlüğü, SGK’nin 527,7 milyon TL'lik kıymetli dört taşınmazına karşı 471,2 milyon TL değerinde 159 taşınmaz devretti. Sayıştay, 56 milyon TL’lik fark oluştuğunu belirtti. 

SGK'dan 14 ilde 107.6 milyon TL'ye satılık 22 gayrimenkul!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 14 ildeki 22 gayrimenkulü ihale ile satıyor. İhaleler 9-10-11-12 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek...

SGK 4 yılda bin 328 gayrimenkul sattı!

Alacakları için son 5 yılda toplam 305 bin gayrimenkulü haczeden SGK, 68 milyar TL'lik alacaklarının peşine düştü.

SGK Şanlıurfa’daki 40 gayrimenkulü 42.3 milyon TL'ye satıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu, Şanlıurfa’da bulunan 40 gayrimenkulü açık artırma usulüyle satışa çıkardı. gayrimenkullerin toplam değeri ise 42 milyon 396 bin TL olarak belirlendi.

sgk gayrimenkul haczi Haberi

sgk gayrimenkul haczi

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK) ocak ayında Amme Alacakları Kanunu’nda yapılan değişiklik sonrası, borçlu mükelleflerin hacizli mallarının üzerindeki haczin kaldırılması için kolaylık sağlayacak. 

SGK’nın bu adımı, mallarının, gerçek değerinin çok altında icra yoluyla satılmasından yakınan mükellefleri rahatlatacak. Uygulamada, icra yoluyla satışa çıkartılan mallar değerinin çok altında satıldığı için mükellef hem malından oluyor, hem de borcunu ödeyemiyor. 

Sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezleri (SGM) tarafından haciz konulan menkul ve gayrimenkullerin üzerindeki haczin kaldırılabilmesi için ilk haciz koyan üniteye yazılı başvuru yapması gerekecek. Hacizli mala biçilen değer ile yüzde 10 fazlasının yanı sıra takip masraflarını ödeyen mükellefin malı üzerindeki haciz kaldırılacak.

Bu haktan yararlanabilmek için hacze karşı dava açılmaması veya açılmış davalardan vazgeçilmesi şartı bulunacak. Doğrudan mükellefin...