27 / 04 / 2024

SGKdan emeklilere fark ödemesi

SGKdan emeklilere fark ödemesi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) emekli sandığı emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişiye, fark ödemesi yapacağı bildirildi.

Emeklilere farkı maaş zammı şoku! Memur ve işçi emeklisi arasında 1.300 TL fark olacak: Bu rakam her yıl katlanacak!

Yılbaşında zam bekleyen 15.8 milyon emekliden 13.3 milyonu zam oranı karşısında şaşıracak. Emeklilerin bazılarına yüzde 50, bazılarına da yüzde 37 zam uygulanacak. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere resmen son dakika müjdesi! Hem enflasyon farkı hem de refah payı verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan emekli ve çalışanlara resmen son dakika müjdesi geldi... Hem enflasyon farkı hem de refah payı verilecek... İşte detaylar...

2023 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı yansıyacak mı?

Emekli zammı hesaplamaları gündemde bulunuyor. Emekli maaşı zammı için kısa bir süre kaldı. Ocak ve temmuz ayında emeklilere verilen zammın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor.6 aylık enflasyon farkı için aralık enflasyon rakamları bekleniyor. Peki 2023 ocak emekli zammı ne kadar olaca

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz'da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin memurları kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesinden sonra asgari ücretli ve emeklilere de Temmuz zammıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bilgin, zam çalışmalarında 'enflasyon' farkını dikkate alacaklarını ifade etti.

TOKİ Emeklilere İkinci Bahar projesinde başvurular yarın başlıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), emeklilere "İkinci Bahar" projesi kapsamında, 18 ilde 3 bin 361 konut satışının gerçekleştirileceği yeni bir kampanya başlatıyor. Konutlar için başvurular 14-31 Mart'ta alınacak.

TOKİ Emeklilere İkinci Bahar Projesi meclis gündeminde!

TOKİ Emeklilere İkinci Bahar Projesi Kampanyasından emekliler, dar gelirliler ve ev hanımlarının yararlanıp yararlandırılmayacağı meclis gündeminde. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TOKİ emekli konut kampanyasını Ahmet Davutoğlu'na sordu.

İstanbul ile Londra arasındaki konut fiyatı farkı 20 yılda kapanacak!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan İstanbul'da fiyat artışlarının Londra ile eş düzeye gelinceye kadar devam edeceğini söylüyor. İnan "Şu an Londra ile İstanbul arasında bire altı fiyat farkı var. Bu fark 20 yıl içinde kapanacaktır." diyor

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu'nda emeklilere 75 konut inşa edecek!

TOKİ, “İkinci Bahar Projesi” kapsamında emeklilere 18 ilde 3 bin 361 konut satışı gerçekleştirilecek. Kahramanmaraş’tan ise sadece Türkoğlu 75 konut yapacak.

Kocaelili emeklilere TOKİ müjdesi!

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve beraberindekiler Türkiye Emekliler Derneği Gebze Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette dernek başkanı Ali Tunç, emeklilere ucuz konut sağlama noktasında TOKİ ile bir anlaşma yaptıklarını belirtti.

İnşaat sektöründe net-brüt farkını yüzde 25'i geçmemeli!

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli,Türk inşaat sektöründe son 10 yılın en büyük ayıbının net-brüt farkı olduğunu söylüyor. Keçeli, bu farkı abartıp yüzde 50'lere kadar ulaştıran şirketler olduğunu ifade ediyor.

Şehrin Evleri İzmir Bornova'da fark yaratacak!

Geçmişteki tüm projelerinde kazandıran ve yüksek yatırım getirişi sunan Özemeksan İnşaat, Bornova Merkez'deki 'Şehrin Evleri' ile fark yaratmaya hazırlanıyor.

TOKİ Konutları ile lüks konutlar arasında ki fark nedir?

Anadolu'da Bugün Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Ekmekcioğlu bugunkü yazısında TOKİ konutları ile lüks konutlar arasında ki farkı anlattı. İşte o yazı....

Royal Garden'da 60 aya kadar vade farkı yok!

Kentsel dönüşüm projesi olarak 4 Aralık’ta Royal Group tarafından satışa sunulan Royal Garden Kartal Residence’da kampanya kapsamında peşinde yüzde 20 indirim, vadeli alımlarda ise fark alınmadan 60 aya kadar vade seçeneği sunuldu.

SGKdan emeklilere fark ödemesi Haberi

SGKdan emeklilere fark ödemesi

SGK Başkanlığından yapılan açıklamada, kurumdan (5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun mülga hükümlerine göre-4/1-c) emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişinin, 1 Temmuz 2015'ten geçerli olmak üzere aylıklarının fark tutarının ödeneceği belirtildi. 


Söz konusu kişilerin ödemelerinin, 2015 yılı ağustos ayı içinde, ilgili banka ve PTT şubelerinden, aylıklarını aldıkları gün itibariyle yapılacağı ifade edildi.


Ödeme takvimine ilişkin açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlardan; birinci grupta mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara, temmuz ayı olmak üzere bir aylık tutarında, ikinci grupta haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara, temmuz ve ağustos ayları olmak üzere iki aylık tutarında, üçüncü grupta temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara, temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere üç aylık tutarında, aylıklarını her ay alanlara, temmuz ayına ait...