26 / 04 / 2024

Shakira vergi mi kaçırdı

Shakira vergi mi kaçırdı

Dünyaca ünlü şarkıcı Shakira, İspanya'da vergi kaçırma suçlamasından mahkemede başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermeye çağrıldı.

İkinci, üçüncü eve vergi sistemi uygulanabilir değil! Konut fiyatları ne olur?

Merkez Bankası'nın önerdiği birden çok ev için ek vergi, gündemden düşmüyor. Peki bu vergi sektörde uygulanabilir mi? Uygulandığında fiyatlar düşer mi? İşte ayrıntılar...

Konutta ek vergi uygulamasına tepki: Yoksul insanların barınacak yer bulmasını daha da zorlaştıracak!

Birden fazla konutu olanlara kademeli ilave vergi getirilmesi konusu sosyal medyada resmen gündeme oturdu. Sektör temsilcilerinden, ev sahiplerinden sık sık değerlendirmeler yapılıyor. Peki kira artışlarının sınırlanması yada ek vergi getirilmesi konut sorununu çözer mi? 

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Asgari ücretli ve emekliler dikkat! Vergi sisteminde yeni düzenleme mi geliyor?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, vergi sistemine ilişkin konuştu. Destici, "Vergi, kazancı olandan, varlıklı olandan alınır. Emekli ya da asgari ücretliden vergi alınmaz, alınmamalıdır. Bu nedenle, burada düzenlemeye ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Vergi affı 2023 detayları! Vergi affı 2023 ne zaman yasalaşacak? Vergi affı yürürlüğe girdi mi?

Vergi affı gündemde yer alan konulardan biridir. Vergi affının çıkıp çıkmadığı merakla sorulmaya devam ediyor. İşte detaylar!

Vadesi geçmiş yapılandırma borcu nasıl ödenir? Vergi affı neyi kapsıyor? Vergi affı için nereye başvurulur?

Vergi affı gündemde yer alan konulardan biridir. Bu kapsamda pek çok soru sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Vergi yapılandırma 2023! Vergi borçları silinecek mi? Vergi borçları silindi mi? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak?

Vergi borçlarının silinip silinmediği ya da ne zaman silineceği vatandaşlar tarafından merakla sorgulanmaktadır. Bu konuya dair merak edilenleri Cumhurbaşkanı Erdoğan detayları açıkladı. İşte detaylar!

Vergi borçları silinecek mi? Cezalara af geldi mi? Tek tek açıklandı, duyanların aklı başından gitti! Hemen bakın!

Vergi borçları silinecek mi? Cezalara af geldi mi? Tek tek açıklandı, duyanların aklı başından gitti... Hemen bakın...

Shakira vergi mi kaçırdı Haberi

Shakira vergi mi kaçırdı

Barselona'daki Esplugues de Llobregat mahkemesi 2 nolu kısım hakimi, mali savcılık tarafından Shakira hakkında yapılan dava açma başvurusunu kabul etti.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, soruşturma kapsamında 12 Haziran'da Kolombiyalı şarkıcının mahkemeye ifade vermeye çağrıldığı iddia edildi. Shakira'nın hakkındaki soruşturmaya ilişkin İspanyol adli kurumlarıyla iş birliğine hazır olduğu belirtildi.

Savcılığın sunduğu iddianamede, Shakira, İspanya'da vergi ödememek için oturumunu Bahama Adaları'nda göstermekle ve 2012-2014 yıllarında toplamda 6 mali suç işleyip 14,5 milyon avro vergi kaçırmak suçundan ifade verecek. 

Savcılığa göre, 2012-2014 yıllarında Barcelonalı futbolcu Gerard Pique ile birlikteliğinden dolayı İspanya'da yaşadığı ve Esplugues de Llobregat'ta ev satın aldığı tespit edilen Shakira'nın vergi ödemesi gerekiyor. İspanya'da 6 aydan fazla İspanya'da kalan bir vatandaş vergi mükellefi olarak...