25 / 04 / 2024

Simav Tarihi Üzüm Pazarı Camisi

Simav Tarihi Üzüm Pazarı Camisi

Kütahya’nın Simav ilçesinde depremin iki kez vurduğu 189 yıllık tarihi Üzüm Pazarı Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 3 yıldır sürdürülen güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 21 Mart'ta ibadete yeniden açıldı.

Otomotivcilerden lojistik sorununa ilginç çözüm! Tarihi Haydarpaşa limanına çadır kurdular!

Otomotivde teslimatları geciktiren lojistik sorunlarına Türkiye’de farklı bir çözüm getirildi. Firmalar lojistik sorununu limana çadır kurarak çözüyor.

Sınavsız mülakatsız DSİ personeli olun! Son başvuru tarihi 31 Mayıs!

İş arayanlara müjde. DSİ sınavsız, mülakatsız personel alımı yapacak. Son gün 31 Mayıs olarak belirtildi. İşte detaylar!

Samsun'daki tarihi evler müzeye dönüşüyor!

Kentteki yatırımlara hız kesmeden devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi kentteki tarihi evleri müzeye dönüştürüyor.

Selda Parın, Netaş’ın Kurumsal Sektör Çözüm Direktörü oldu!

Netaş’ın “Kurumsal Sektör Çözüm Direktörü”, 30 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla Selda Parın oldu. Netaş’ta Satış Müdürlüğü yapan Parın, yeni görevinde; kurumsal sektör müşterilerinin şirket stratejilerine en uygun ürün ve çözümlerin geliştirilmesinden sorumlu olacak.

Riskli yalıtım malzemelerine karşı çözüm termoşap ve termosıva!

Yangın riski oluşturan ve hastalıklara sebep olan petrol türevli yalıtım malzemelerine karşı çözüm termoşap ve termosıvada. Termoşap ve termosıvanın terleme ve küfe karşı kesin çözüm sağladığı belirtildi.

Elazığ 23 çözüm planıyla marka şehir olacak!

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yılmaz, "23 çözüm planıyla Türkiye'nin marka şehirleri arasına girmesini hedefliyoruz." dedi. İşte Mücahit Yılmaz'ın açıklaması:

Sektör uzmanları TURYAP Gayrimenkul Çözüm Merkezi'nde birleşiyor!

TURYAP, gayrimenkulden doğan uyuşmazlıkları çözmek için T.C. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın resmi arabulucularının katılımı ve katkısı ile ‘‘Gayrimenkul Çözüm Merkezi’’ni hayata geçiriyor.

Ulaşımda kesin çözüm Monoray-Metro!

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere; büyük kentlerde yaşanan ulaşım sorununa çözüm konusunda uzmanlar farklı görüş sergiliyor.

TURYAP Gayrimenkul Çözüm Merkezi basın toplantısı 25 Nisan'da!

Gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin en büyük franchise ağına sahip şirketi TURYAP, pazarlama ve aracılık hizmetlerinde geliştirdiği farklı yöntemlere bir yenisini daha ekleyip Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ni hayata geçiriyor.

TURYAP Gayrimenkul Çözüm Merkezi açılıyor!

Gayrimenkul sektöründe Türkiye’nin en büyük franchise ağına sahip şirketi TURYAP, pazarlama ve aracılık hizmetlerinde geliştirdiği farklı yöntemlere bir yenisini daha ekleyip Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Braas Çatı Sistemleri'nden güçlü ısı yalıtım çözümü!

Braas Çatı Sistemleri, çatılarda enerji verimliliğini artırmak için sunduğu güçlü ısı yalıtım çözümü Thermomanto Sistem’in 12 cm. kalınlığındaki yeni versiyonunu lanse etti.

Kentsel dönüşüm Malatya Akçadağ'ın tek çözümü!

Malatya Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağlı iş adamlarıyla bir araya geldi. Projeler hakkında konuşan Başkan Kazgan, "TOKİ konutları yapmak Akçadağ'ı kurtarmaz, bunun da çözümü kentsel dönüşüm" dedi.

Muhanver Gözüm: Yatırımcı teslime kısa süre kalan projeleri benimsiyor!

MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, inşaat başlar başlamaz topraktan yatırıma girme döneminin sona erdiğini, yatırımcının teslimine 6 ay ya da bir yıl kalan projeleri daha çok benimsediğini söyledi

Simav Tarihi Üzüm Pazarı Camisi Haberi

Simav Tarihi Üzüm Pazarı Camisi


Kütahya’nın Simav ilçesinde depremin iki kez vurduğu 189 yıllık tarihi Üzüm Pazarı Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 3 yıldır sürdürülen güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 21 Mart'ta  öğle vakti kılınan Cuma namazı ile birlikte ibadete yeniden açıldı.


Simav ilçe merkezinde 1825 yılında Kabe ölçülerinde taştan yaptırılan 250 kişilik tarihi cami, ilk hasarı 17 Şubat 2009’daki 5.0 büyüklüğündeki depremde, ikinci hasarı ile 19 Mayıs 2011’deki 5.9 şiddetindeki depremde gördü. İlk depremden sonra güçlendirilen cami, ikinci depremde tekrar hasar görünce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yeniden güçlendirildi. Yaklaşık üç yıldır süren güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından 189 yıllık 250 kişi kapasiteli tarihi cami bu gün Cuma namazının kılınmasının ardından ibadete tekrar açıldı. Caminin taştan yapılmış bir minaresiyle kurşun kaplamalı bir de kubbesi bulunuyor.


Caminin 29 yıllık İmam...