26 / 04 / 2024

sinop abalı köyü ağaç kesimi

sinop abalı köyü ağaç kesimi

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Sinop'ta Nükleer Santral inşaatı nedeniyle ağaç kesildiği iddiasına ilişkin, bölgede kamuoyunda bahsedildiği gibi herhangi bir orman katlinin değil, orman işletmeciliğinin söz konusu olduğunu söyledi...

Sinop Ayancık'ta afetzedeler için yapılan konutlarda son durum ne?

Sinop'ta 10 kişinin yaşamını yitirdiği sel afetinde konutlarını kaybedenler, AFAD Başkanlığınca Ayancık'taki Babaçay köyünde kurulan yaşam konteynerlerine yerleşti. Konteynerlerde 1,5 ayı geride bırakan selzedeler, yeni yapılacak olan konutları için gün saymaya başladı.

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Sinop Ayancık'ta 9.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Sinop İli, Ayancık İlçesi, Pazarcık Köyü, Pazarcık Mevkii'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 9 milyon 944 bin 164 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Sinop Ayancık'ta maden ocağı projesi protesto edildi!

Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Çaylıoğlu Köyü’nde Mitto isimli firmanın kurduğu kalker ocağı tesisine tepki gösteren köylüler, taşocağına karşı direniş çadırı kurdu.

Sinop Ayancık taş ocağı ÇED raporuna tepki!

Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyüne Mitto isimli firmanın kalker ocağı tesisi kurdu. Ayancık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mukaddem Sarısoy, şirketin aldığı ÇED olumlu kararının, hukuka uygun olmadan verildiğini söyledi.

Sinop'un 2 köyü Samsun'a bağlandı!

Sinop'un Dikmen ilçesi Merkez bucağı sınırlarında yer alan Karaağaç köyü Çobanlıoğlu ve Kösedağ bağlıları Samsun'un Yakakent ilçesine bağlı Merkez bucağı Gündüzlü köyüne bağlanması kararlaştırıldı...

Sinop'ta köylüler termik santrale karşı eylem yapıyor!

Sinop'a bağlı Yaykıl Köyü'nde kurulmak istenen termik santrale karşı çıkan köylüler, iki yıldır köyün girişinde dönüşümlü olarak nöbet tutuyor...

Kadıköy-Kartal metrosu 2011´de hizmette!

Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metrosu´nda raylara ilk kaynağı atan Başkan Kadir Topbaş, metronun 2011´in sonunda hizmete gireceğini açıkladı

Alaçatı Köy İçi Taş Evler'in inşaatına eylül ayında başlanacak

Veryeriler İnşaat Alaçatı´da Eylül 2010´da başlatacağı Köy İçi Taş Evler projesinin finansmanında Finansbank ile çözüm ortağı oldu

Veryeriler İnşaat'tan Köy İçi Taş Evler projesi!

Veryeriler İnşaat, "Köy İçi Taş Evler" adlı yeni projesiyle taş evlerden oluşan köy kuracak

İBB'den Kadıköy'de satılık arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kadıköy'deki konut alanı olan arsasını satışa çıkardı

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

sinop abalı köyü ağaç kesimi Haberi

sinop abalı köyü ağaç kesimi


Orman Genel Müdürü Üzmez, Sinop'ta ağaçların kesildiği iddialarıyla ilgili "Kamuoyunda bahsedildiği gibi orman katli değil, bir orman işletmeciliği söz konusu" dedi.


Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Sinop'ta Nükleer Santral inşaatı nedeniyle ağaç kesildiği iddiasına ilişkin, bölgede kamuoyunda bahsedildiği gibi herhangi bir orman katlinin değil, orman işletmeciliğinin söz konusu olduğunu söyledi.


Üzmez, Abalı köyü sınırları içinde ağaç kesimi yapılan bölgenin, yaklaşık 98 hektar olduğunu belirterek, bu bölgeye 2014 yılı ilkbaharında 216 bin fidan dikildiğini, 2015 yılında da 247 bin fidanın dikileceğini kaydetti.


İsmail Üzmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sinop'ta ağaç kesimi yapılan bölgenin, Orman Genel Müdürlüğünün, teknik ormancılığa dayalı çalışmalar yürüttüğü bir alan olduğunu belirtti.


Ormanları korumak ve kollamanın yanı sıra bunları sürdürülebilir bir şekilde işletmenin ve orman alanlarını genişletmenin de görevleri arasında bulunduğunu...