28 / 03 / 2024

Sinop imar planı iptal mi edildi

Sinop imar planı iptal mi edildi

Sinop’un imar planına yönelik, Sinop Çevre Dostları Derneği tarafından yapılan iptal talebi idare mahkemesi tarafından kabul edildi. Karara göre, meclisi tarafından kabul edilen Sinop imar planı iptal edildi.

Sinop imar planı için rapor hazırlandı!

Sinop Çevre Dostları Derneği üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek, Sinop imar planı ile ilgili valilik tarafından düzenlenen inceleme ve sonrasında düzenlenen 37 sayfalık raporla ilgili incelemeler gerçekleştirdi.

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, Sinop’un en büyük sorununun 'imar planı yoksunluğu' olduğunu söyleyerek,''Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor'' dedi.

Sinop'ta turizmciler yeni imar planını bekliyor! 

Yıllık 1 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Sinop'ta turizmciler yeni hazırlanacak imar planını bekliyor.

Sinop'un imar planı iptal edildi!

Sinop’un imar planına yönelik, Sinop Çevre Dostları Derneği tarafından yapılan iptal talebi idare mahkemesi tarafından kabul edildi. Karara göre, meclisi tarafından kabul edilen Sinop imar planı iptal edildi.

Sinop Ayancık imar planı revize ediliyor!

Ayancık Belediye Başkanlığı, mevcut imar planı revize ederek güncellenmesi için İLBANK A.Ş. .'ye müracaat etti.

Sinop'un imar planı masaya yatırıldı!

Sinop Çevre Dostlar Derneği tarafından organize edilen panelle, Sinop Belediyesince hazırlanan imar planı tartışmaya açıldı.

Sinop'un yeni imar planı tartışmaya açılıyor!

Sinop'un yeni imar planını konunun uzmanlarının katılacağı bir panelle kamuoyu önünde tartışmaya açmak isteyen Sinop Çevre Dostları Derneği, bu konuda bir basın açıklaması yaparak 22 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek panele tüm Sinop halkını davet etti.

Ankara Yenimahalle'de imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara Yenimahalle 44841 ada 2 parsel, 44842 ada 2 parsel ve 44844 ada 2 parsellerde imar planı değişikliği yapacak. Detaylar haberimizin içindeki ekte yer alıyor...

Samsun'da tercihli yol projesi için hazırlanan imar planı teklifi kabul edildi!

RAYLI sistemden önce Samsun Gar Durağı Tekkeköy İlçesi arasında hizmet verecek olan metrobüslerle alakalı olarak planlanan tercihli yol projesine hazırlanan imar planı teklifi kabul edildi

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi!

Koruma Amaçlı İmar Planı Teknik Şartnamesi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında yer alıyor. İşte imar planı teknik şartname kapsamında yer alan esaslar...

Dikmen Akpınar'da imar planında park olarak görülen bölge 10 yıldır boş!

Ankara Dikmen Akpınar Mahallesi sakinleri, bölgedeki dere yatağının, tinerci gençlerin meskeni haline gelmesinden yakındı. Mahalle sakinleri, imar planında park ve spor alanı olan bölgenin 10 yıldır boş durduğunu söyledi...

Antalya Kahyalar'da imar planı talebi kabul edildi!

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesindeki sıcak asfalt şantiyesine Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı alınabilmesi için Gazipaşa Belediye Meclisi'ne taşınan imar planı talebi, yol çalışmalarının aksamaması için oybirliğiyle kabul edildi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

Sinop imar planı iptal mi edildi Haberi

Sinop imar planı iptal mi edildi

Sinop Çevre Dostları Derneği ve Sinop Kent Savunma İnsiyatifi, 2016'da belediye meclisi tarafından kabul edilen ve o dönem büyük tartışma yaratan Sinop imar planına yönelik bölge idare mahkemesine itiraz etti. Yapılan incelemeler sonrasında itirazı haklı gören idare mahkemesi 3 kurul 2’ye 1 oyla itirazı kabul edip Sinop imar planını iptal etti.  

BELEDİYE YENİ İMAR PLANI ÜZERİNDE ÇALIŞMA BAŞLATTI 

Vitrin Haber'de yer alan habere göre; idare mahkemesinin mevcut planı hükümsüz olarak açıklamasının arından geçen 30 günde yeni bir imar planı yapma zorunluluğu bulunan Sinop Belediyesi, yeni imar planı üzerinde hazırlıklara başladı. Haziran ayı meclisinde yeni imar planı kararı alacak olan Sinop Belediyesinin kısa sürede imar planını hazırlayarak uygulamaya koyması planlanıyor. 

SİNOP İMARINA KALICI HASAR VEREN UYGULAMA İPTAL EDİLMİŞTİR 

Verilen karar ile ilgili açıklamalar...