29 / 03 / 2024

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, Sinop’un en büyük sorununun 'imar planı yoksunluğu' olduğunu söyleyerek,''Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor'' dedi.



31 Mart’ta yapılan seçimlerde Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, görev yapan ilk 6 ayını ve Sinop’la ilgili hedeflerini Cumhuriyet Anadolu’ya anlattı. 

Sinop’taki en büyük sorunun “imar planı yoksunluğu” olduğunu sözlerine ekleyen Ayhan, “2016’da yeni bir imar planı hazırlanmış. Ancak mahkemeye taşınmış ve Sinop’un yeni imar planınını mahkeme iptal etmiş. Yasaya göre iptal nedeni ile eski imar durumuna da dönemiyorsunuz. Yani, Sinop şu anda imar planı olmayan, ruhsat verilemeyen ve tüm inşaatları mühürlü bir kent. Bu da ilin tüm ticari hayatını etkilediği gibi belediyemiz gelirlerini de çok etkiliyor. İmar planının iptal edilmesini fırsata çevirmeyi planlıyoruz ve kentin güney ve güney batı yönünde yeni Sinop yaratmayı hedefliyoruz. Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor. Bu planla birlikte ‘eski’ ve ‘yeni’ Sinop olarak, iki farklı Sinop yaratacağız” şeklinde konuştu.

‘DENİZ MÜZESİ’ KURULACAK

Sinop’un tarihi birikimini anlatan Ayhan, “Sinop, Tarihi Kentler Birliği’ne de üye bir il. Türkiye’nin en uzun kale surlarına sahip kentiyiz. Bu kalelerin çevresini açarak, dünya mirasını tüm dünya ile paylaşacağız. Avrupa Birliği’nden sağlanan destek ile önümüzdeki ay restorasyonu başlıyor” diye konuşulurken, Sinop’ta bulunan mekânsal yetersizlik sebebiyle binlerce tarihi eserin sergilenemediğini belirtiyor. Ayhan, “Sinop’a, bir deniz müzesinin yanı sıra, basın ve kent müzesi de kurmamız gerekiyor. Sinop turizmini yalnızca ‘deniz, kum, güneşe’ değil, ‘kültüre’ de yönlendireceğiz” açıklamasında bulundu. Sinop’a ait projelerin yer aldığı “Proje Ofisi” yer alacağını söyleyen Ayhan, kentteki paydaşların ve yurttaşların “nasıl bir Sinop hayal ettiklerini” buradan takip edeceklerini kaydediyor.

SABAHATTİN ALİ YAŞATILACAK

Sinop ile özdeşleşen çok sayıda ismin olduğunu belirten Ayhan, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Sinop’un, yaşamını çevreye ve hayvan haklarına adamış bir ‘Tarzan Kemal’i var. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Tarzan Kemal adına etkinlikler düzenleyip, Türkiye’de gündem olacağız. Ayrıca, onun adına bir de heykel çalışmamız var. Sinop Cezaevi’nde bir yıl hapis yatan Türk edebiyatının simge isimlerinden Sabahattin Ali’nin de heykeltraş Ertuğ Atlı tarafından heykeli yapılıyor. Bir de kültür sanat merkezi yapıyoruz. Buranın adını da Sabahattin Ali Kültür ve Sanat Merkezi koyacağız. Sonbaharda da Sabahattin Ali Festivali düzenleyeceğiz.”
 


Geri Dön