19 / 04 / 2024

sinopta nükleer santrale ortak

sinopta nükleer santrale ortak

Japon enerji şirketleri, Sinop'ta yapılacak nükleer santral için Türk ortak arayışına girdi. Mersin'de inşa edilecek ilk nükleer santral için Rusya'yla anlaşan Türkiye, Sinop'taki yatırımda tercihini Japonya'dan yana kullanmıştı...

İğneada’ya nükleer santral kurulması protesto edildi!

Longoz ormanları ve yeşil doğasıyla ünlü İğneada’ya nükleer santral kurulması planı bölgenin belediyelerini harekete geçirdi. Trakyalı başkanlar Kırklareli’nde “Nükleer santrale hayır” sloganıyla bir araya geldi.

Erdoğan'dan nükleer santrale onay!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Japonya arasında nükleer santral yapımı ile nükleer güç santrallerinin ve sanayisinin geliştirilmesi konusunda işbirliği zaptının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanunu onayladı

Sinop’taki nükleer santrale ‘jet’ onay!

Türkiye’de hayatı felç eden elektrik kesintisinin yaşandığı gün, TBMM Genel Kurulu, Japonya tarafından Sinop’ta Türkiye’nin ikinci nükleer santralinin yapımını öngören anlaşmayı sabaha karşı kabul etti.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde tek tehlike yakıt erimesi!

Güllüce, nükleer santrale ilişkin düşünülebilir en büyük kazanın ‘yakıt erimesi’ olacağını, santral çevresindeki alanla halkın radyasyondan korunacağını söyledi..

Akkuyu Nükleer Santrali'nde kullanılacak ekipmanlar için 30 firma talip!

Mersin Akkuyu'da kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, Türk firmaları yerli üretim için harekete geçti. 30'a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

Türkiye'de yer alacak 3. nükleer santrale 4 ülke talip!

Türkiye, yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ön görüşmelere başladı. ABD'li Westinghouse Electric Company'nin de aralarında bulunduğu Çin'den iki şirket ve Rusya, Japonya ve Fransa'yla görüşmeler yapılıyor.

Üçüncü nükleer santrale ABD ve Çin talip!

Türkiye, Mersin Akkuyu ve Sinop'ta yapılacak iki nükleer santralin ardından yapımı planlanan üçüncü nükleer santral için ABD'li Westinghouse Electric Company ve Çin devlet şirketi State Nuclear Technology Corporation (SNPTC) ile görüşmelere başladı.

30 yerli şirket Mersin Akkuyu Nükleer Santrali için kümeleniyor!

Mersin Akkuyu’da 20 milyar dolar civarında yatırımla kurulacak nükleer santrale ilişkin çalışmalar devam ederken, yerli şirketler harekete geçti. 30’a yakın Türk firması santralde kullanılacak ekipmanları üretmek için kümelenme yoluna gitti.

Greenpeace üyeleri, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesine karşı eylem yaptı!

Greenpeace üyeleri, “ Nükleere inat yaşasın hayat ”, “ Nükleer çöplük istemiyoruz ” sloganları atarken, santrale karşı toplanan 250 bin imzalı dilekçe de bakanlık yetkililerine teslim etti.

Şişli Cevahir Otel'in önünde nükleer santrale karşı eylem yapıldı!

Şişli'de bir kongre merkezinde gerçekleşen nükleer zirveye karşı toplanan karşıt bir grup eylem yaptı. Eylemciler, nükleer santrallere destek veren şirketleri takibe alacaklarını dile getirdiler.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali Japon belgeseline konu oldu!

Japonlar, Türk halkının nükleer santrale bakışını merak etti. Türkiye’de nükleer santral inşa etmeye hazırlanan Japonya’nın devlet televizyonu, bir belgesel çekerek Türk halkının nükleer enerjiye bakışını ele aldı.

Sinop nükleer santrale hazırlanıyor!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, nükleer santralin Sinop'a ne kadar fayda sağlayacağını araştırmak için şubat ayında çalıştay yapacaklarını ve çalıştayda Sinop'un gelecek 10 yılını planlayacaklarını söyledi...

Taner Yıldız: Nükleer yakıt elde etmekle ilgili endişemiz yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Japonya’dan Singapur’a giderken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldız, Türkiye'nin nükleer yakıt bulmayla alakalı bir sıkıntısı olmayacağını söyledi.

sinopta nükleer santrale ortak Haberi

sinopta nükleer santrale ortak

Japon enerji şirketleri, Sinop'ta yapılacak nükleer santral için Türk ortak arayışına girdi. Mersin'de inşa edilecek ilk nükleer santral için Rusya'yla anlaşan Türkiye, Sinop'taki yatırımda tercihini Japonya'dan yana kullanmıştı. Başbakan Erdoğan'ın Japonya ziyaretine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop için teklif veren Japon enerji şirketi Taise'yle bir araya geldi. Bakan Yıldız, Taisei şirketinin özellikle güvenlik anlamında deneyimli olduğunu söyledi. Yıldız, Marmaray'a da imza atan Taisei'nin Başkan ve CEO'su Takashi Yamauchi'nin Sinop'taki projenin inşaat işlerinde Türk şirketlerle ortaklık kurmak amacında olduğunu ifade etti. Yıldız'ın verdiği bilgiye göre Taisei bazı firmalarla görüşmeye başlamış bile. 


BÜYÜK FIRSATLAR VAR 

Nükleer santralın inşaatı ve ekipman tedarikinde Türk firmaları için çok önemli fırsatlar olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "515 bin parçadan oluşan ve 22 milyar dolara...