25 / 04 / 2024

sismik izolatörler

sismik izolatörler

Brisa, Bridgestone'un geliştirdiği ve binaların depreme dayanıklılığını artıran sismik izolatörleri Türkiye pazarına sunacak.

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Hocaoğlu Grup, Sancaktepe'de yaklaşık 1,2 milyar liralık yatırımla yeni bir konut projesi inşa edecek. Sismik deprem izolatörlü projede 126 konut yer alacak.

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

İstanbul Havalimanı'nda büyük tehlike: Pistlerde parçalanma riski! 

İstanbul Havalimanı inşaatında depremin etkilerini en aza düşürmeye yarayan "sismik izolatörün" kullanılmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Karadeniz’in iki şehrinde doğal gaz ve petrol müjdesi; Sismik çalışmalar başlıyor

Ordu'da gaz ve Rize’de petrol beklentileri sonrası ile sismik çalışmalara başlanacağı düşünüyor. İşte detaylar...

Finansal terim indikatör ne demek? İndikatörler ne işe yarar?

Dolar, kripto, altın ve borsa yatırımcıları tarafından takip edilen konulardan biri olan indikatör, finansal bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Yatırımcılara al sat işlemlerinde sinyal gösteren indikatörler, önemli yol göstericilerdir. İşte indikatörler hakkında detaylı bilgiler haberimizde…

Ergörler Grup Tekstil İnşaat Plastik Oto Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ergörler Grup Tekstil İnşaat Plastik Oto Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Saim Ergör tarafından kuruldu.

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi? Kaş yaparken göz çıkarmayın!

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi sorusunun yanıtı pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor.  Doç. Dr. Barış Erdil Sismik izolatör ile ilgili merak edilenleri tek tek açıkladı...

sismik izolatörler Haberi

sismik izolatörler

Brisa açıklamasına göre. Brisa, "deprem-geçirmez" binalar için, Japon ortağı Bridgestone'un ileri teknoloji ürünü sismik izolatörleri ile pazarda yerini alacak. 

Açıklamada yer verilen bilgilere göre. Bridgestone, toplumsal bir sorumluluk alarak uzun yıllara dayanan deneyimi ve ileri teknolojisini depreme dayanıklı ürünler geliştirmek için kullanıyor. 1980 yılında Japonya'da ilk sismik izolatörleri üreten Bridgestone, bugün bu alanda dünyanın lider teknoloji geliştiricileri arasında yer alıyor. Bridgestone sismik izolatörleri, önemli ArGe çalışmaları sonucunda kauçuk ve çelik ham maddelerden üretiliyor ve binalar için sarsıntıları emen tampon görevi üstleniyor. 

15 Haziran'da düzenlenen "Sismik İzolasyonda Yeni Dönem" konferansının destekçileri arasında yer alan Brisa, bu alandaki ileri teknoloji ürünlerini tanıttı. 

Sismik izolatörlerin dünyadaki yaygın kullanımına dikkati çeken Brisa Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, şunları aktardı: "Bridgestone tarafından...