26 / 04 / 2024

Sismik İzolatörlü Bina ne demek

Sismik İzolatörlü Bina ne demek

Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet yaptığı açıklamada, "Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak" dedi.

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Kartal Crown Rezidans lansman fırsatlarıyla satışta! Kartal'a sismik izolatörlü yeni konutlar geliyor!

Kartal Crown Rezidans lansman fırsatlarıyla satışa sunuldu. Karagülle İnşaat imzasıyla yükselen projede konut teslimleri Ağustos 2024'te yapılacak. İşte ayrıntılar...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Ankara'da 524 milyon TL'ye iki bina aldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 524 milyon Türk Lirası bedelle henüz tamamlanmamış olan 2 bina satın aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere soru önergesini yanıtladı. İşte detaylar...

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım: Bina kimlik sistemi!

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?

Avcılar'da 1 yıl önce mühürlenen eğik bina bir türlü yıktırılamadı!

İstanbul Avcılar'da 1993 yılında yan binanın hafriyatı alınırken yan yatan bina bir türlü yıkılamadı...

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne yeni bina!

Isparta İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün bağımsız bir yerleşkede hizmet vermesi amacıyla yeni bir bina inşa edilecek.

Rakamlarla Başakşehir Şehir Hastanesi!

"Dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası" olan Başakşehir Şehir Hastanesi geçtiğimiz günlerde tam kapasite olarak hizmete açıldı. İşte Rakamlarla Başakşehir Şehir Hastanesi...

Mavera Comfort Başakşehir teslim tarihi! 

"Türkiye’nin, Deprem İzolatörlü İlk Konut Projesi" olan Mavera Comfort Başakşehir projesi bugün satışa çıktı. Projede dairelerin fiyatları 590 bin TL'den başlıyor. Peki Mavera Comfort Başakşehir teslim tarihi ne zaman? İşte Mavera Comfort Başakşehir teslim tarihi...

Mavera Comfort satışa çıktı! 590 bin TL'ye 2+1!

Makro İnşaat ve Akyapı, “Türkiye’nin, Deprem İzolatörlü İlk Konut Projesi” olan Mavera Comfort projesini bugün satışa çıkardı. Projede fiyatlar 590 bin TL'den başlıyor.

Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak!

Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet yaptığı açıklamada, "Başakşehir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası olacak" dedi.

Türkiye’de bir ilk! Depremin etkisini yüzde 80 azaltacak sistem!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından depremden en az hasarla nasıl kurtuluruz sorusunun cevabı aranıyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik İzolatör Test Merkezi, deprem hasarını yüzde 80 azaltacak bir sistem geliştirdi.

Manisa PTT Başmüdürlüğü'nün bina kiralama işlemleri TBMM'de!

Manisa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan bina kiralama işlemleri meclis gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sismik İzolatörlü Bina ne demek Haberi

Sismik İzolatörlü Bina ne demek

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, sismik deprem izolatörleriyle şiddetli depremlere karşı güven verdiğini söyleyen Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet Başakşehir Şehir Hastanesi ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı. 


- "Başakşehir Şehir Hastanesi 'Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası' olacak"

Binzet, inşa edilmiş ve edilecek tüm şehir hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’nın yönergesine göre sismik izolatörle inşa edilmesinin gerektiğini söyleyerek, "Birinci ya da ikinci deprem bölgesinde bulunan ve 100 yatağın üstündeki tüm şehir hastaneleri sismik izolatörle inşa edilmek durumunda. Rönesans Holding olarak inşa ettiğimiz diğer şehir hastanelerinde de bu sistem kullanılıyor. Örneğin  Adana  Şehir Hastanesi’nde 1.512, Bursa Şehir Hastanesi’nde 859 sismik izolatör bulunuyor. İstanbul’da bu sene içinde açılacak Başakşehir Şehir Hastanesi’nde ise 2.040 sismik izolatör var. Böylece Başakşehir Şehir Hastanesi 'Dünyanın...