26 / 04 / 2024

Rakamlarla Başakşehir Şehir Hastanesi!

Rakamlarla Başakşehir Şehir Hastanesi!

"Dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası" olan Başakşehir Şehir Hastanesi geçtiğimiz günlerde tam kapasite olarak hizmete açıldı. İşte Rakamlarla Başakşehir Şehir Hastanesi...



Rönesans Sağlık Yatırım ve Japon Sojitz ortaklığı ile Kamu Özel İş Birliği (PPP) modeli kapsamında inşa edilen Başakşehir Şehir Hastanesi'nin COVID-19 hastaları için hazırlanan erken tedavi merkezi 20 Nisan'da hizmete girmişti. Dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası unvanına sahip olacak olan Başakşehir Şehir Hastanesi geçtiğimiz günlerde tam kapasite açıldı.

32 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan Başakşehir Şehir Hastanesi'nin COVID-19 hastaları için hazırlanan A ve D Blokları 20 Nisan Pazartesi günü itibarıyla açılmıştı. En son teknolojilerle donatılmuş ve dış ortamdan tamamıyla izole edilmiş erken tanı ve tedavi merkezinin 1035 yatak kapasitesi bulunuyor. Erken tanı ve tedavi merkezinde kullanılmak üzere kullanıcının cihaza müdahalesini minimum düzeye indiren 155 akıllı solunum cihası, stratejik öneme sahip malların uluslararası dolaşımına getirilen kısıtlamalara rağmen 3 tır ile Rönesans Holding tarafından Türkiye'ye getirildi. Fortune'da yer alan habere göre, 1035 yatak kapasitesine sahip A ve D Blok'ta toplam; 155 adet solunum cihazı, 475 adet hasta başı monitörü, 150 adet defibrilatör, 75 adet EKG cihazı ve 150 acik muayene ve müdahale sedyesi bulunuyor. Erken tanı ve tedavi merkezinde ayrıca temizlik, taşıma, yemek ve atık hizmetleri ile HBYS ve görüntüleme hizmeti, sterilazyon ve dezenfeksiyon hizmeti gibi hastanenin ihtiyaç duyacağı temel hizmetler tedavi süreçleri için hazır hale getirildi ve sağlık hizmetleri desteklendi.

Dünyanın En Büyük Sismik İzolatörlü Binası

Hastanenin en önemli özellikleri arasında deprem riski altında bulunan İstanbul'un ihtiyaçlarına göre inşa edilmiş olması geliyor. Yapıların deprem yüklerini aktarmada en etkili teknoloji kabul edilen sismik izolatör teknolojisi ile donatılan hastanede, en şiddetli depremler sırasında ve sonrasında dahi tüm operasyonel faaliyetler aksama olmadan yerine getirebilecek. Son teknoloji ürünü olan üç yönlü sarkaç tipi 2 bin 68 adet sismik izolatör üretine inşa edilen hastane, "Dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası" olarak İstanbul'u sağlıkta merkez konumuna getiriyor ve sağlık trizmi alanında da bölgenin gözdesi halinde geliyor.

Rönesans Sağlıktaki Bilgi Birikimini Yurt Dışına Taşıyor


Türkiye'de sağlık sektörü, medikal inşaat ve sağlık işletmelerinden elde edilen tecrübeyi yurtdışına da taşıyan Rönesans, Rusta Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile yaptığı anlaşma kapsamında RUsya'nın farklı bölgelerinde üniversite bünyelerinde kurulacak 15 tane eğitim ve araştırma hastanelerini kapsayan ordak bir projeyi hayata geçirmek üzere çalışmalarını da sürdürüyor.

9.500 Yatak Kapasiteli


Adana, Yozgat, Elazığ ve Bursa şehir hastaneleriyle hizmet veren Rönesans, açılışı erkene çekilen Başakşehir Şehir Hastanesi'nin de açılmasıyla birlikte bu alanın en büyük oyuncusu haline gelerek toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesine ulaştı. Rönesans bu güne kadar kamu-özel iş birliği modeli kapsamında 4,3 milyar dolarlık yatırımla 3,2 milyon metrekare büyüklüğünd esağlık kompleksleri inşa etti.

Rakamlarla Başakşehir Şehir Hastanesi

-1 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı
-458'i yoğun bakım olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesi
-2068 sismik deprem izolatörüyle dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası
-Günlük 32 bin 700 hastaya hizmet
-4 bin 300 medikal personeli, 4050 hizmet personeli ve 810 yönetim personeliyle yaklaşık 10 bin kişiye istihdam

 

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön