29 / 03 / 2024

sit alanları hakkında kanun

sit alanları hakkında kanun

Doğal yaşamı koruma ve ülke tarihine sahip çıkma unsurları sebebiyle hayati öneme sahip olan sit alanlarının hukuktaki yerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk. Kurtuluş konuyla ilgili tüm detayları paylaştı...

Sit alanları hakkında son hukuki gelişmeler!

Doğal yaşamı koruma ve ülke tarihine sahip çıkma unsurları sebebiyle hayati öneme sahip olan sit alanlarının hukuktaki yerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk. Kurtuluş konuyla ilgili tüm detayları paylaştı...

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu…

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Doğal sit alanlarıyla 86 proje tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sağlıklı çevre koşullarında yaşamın sağlanması ve "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi"nin başlatıldığını ve bu çalışmaların 86'sında sona gelindiğini açıkladı.

Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar!

Adana'nın Ceyhan ve Manisa'nın Yunusemre ilçelerindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkarılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Manisa'daki sit alanlarına ilişkin 3 soru mecliste!

Manisa'daki kentsel, arkeolojik, tarihsel, kültürel ve doğal sit alanları hakkında 2002-2017 yılları arasında yapılan işlemler TBMM'de konu oldu..

sit alanları hakkında kanun Haberi

sit alanları hakkında kanun

Doğal yaşamı koruma ve ülke tarihine sahip çıkma unsurları sebebiyle hayati öneme sahip olan sit alanlarının hukuktaki yerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduk. Kurtuluş:


Ülkemizin hemen hemen her yerinde birçok sit alanı mevcut olup, bu yerlerin isimlerini yazılı ve görsel medyada belirli aralıklarla duymaktayız. Zaman zaman bu bölgelerde yapılan yanlış uygulamalar sonucu bu yerler gündeme gelmekte ve toplumun belirli bir kesiminde de haklı olarak tepkilere neden olmaktadır. Tarih açısından oldukça büyük bir değer ve anlam taşıyan sit alanları ile ilgili hukukumuzda geniş bir mevzuat bulunmasına rağmen büyük bir bilgi eksikliğinin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Oysaki, konu ile ilgili mevzuattan kısmen de olsa bilgi sahibi olmak, çok hızlı alışverişin döndüğü   gayrimenkul ve inşaat sektöründe şirketlerin, yatırımcıların ve maliklerin yaşayabileceği riskleri daha...