19 / 04 / 2024

site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır

site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır

Sitedeki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Peki, site yöneticisi nasıl atanır? Site yöneticisi değiştirilebilir mi? Site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır?

Merkez Bankası faiz kararının ardından altın ve dolarda yön değişti

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık sürpriz faiz artırımının ardından piyasalardaki hareket yön değiştirdi.  Faiz artışı altın ve dolar kurunu da etkiledi. İşte faiz artırımı sonrası piyasanın durumu...

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

1 lirada büyük değişim! Yeni basımlardaki farkı görenler şaşırdı

2023 yılı basımı 1 liralarda büyük değişim yaşandı. 2016 basımı 1 lira ile gramajı düşürülen 2023 basımı 1 lira ele alındığında ağırlık olarak farkını hissedenler şaşkınlığa uğradı. Buna göre yıllardır 8 gram olan 1 liralar, Mart ayından itibaren darphanede 6 grama indirildi.

PTT'ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde! 

PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili soru önergesi sundu. İşte ayrıntılar...

Altın yön değiştirdi! Rüzgar değil tsunami geliyor! 1 gram bile altını olan acil baksın! 13 Ekim 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde yön değiştirdi. Gram altın 1000 T'nin altına kadar düşerken, bugün tekrar yükselişe geçti. Altın fiyatları yükselmeye başladı, rüzgar değil tsunami bekleniyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 altın fiyatları...

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gümüş fiyatları yön değiştirdi! Gümüş yükseliyor, yatırımcıların dikkatine!

Gümüş fiyatları, milyonlarca kişi tarafından takip ediliyor. Gümüş fiyatları geçtiğimiz hafta sert düşerken bugün yön değiştirdi, yükseliyor. Yatırımcılar dikkat! Gümüş bugün kaç lira? Gümüşün gram fiyatı kaç lira oldu?

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır Haberi

site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır

Site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır?

Sitedeki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenlenir. Yönetim plânı, toplu yapı kapsamındaki bütün kat maliklerini bağlar. Yönetim plânının değiştirilebilmesi için, toplu yapı temsilciler kurulu üyelerinin temsil ettikleri bağımsız bölümlerin tamsayısının beşte dördünün oyu şarttır.

Geçici yönetimle ilgili yönetim plânı hükümleri, toplu yapı alanındaki bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oylarıyla değiştirilebilir. Peki, site yöneticisi nasıl atanır? Site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince sitede yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi...