25 / 04 / 2024

site yönetim kurullarının oluşumu

site yönetim kurullarının oluşumu

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "26 maddede site yönetim kurullarının oluşumu" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Necati Köklü kimdir? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? Ne iş yapıyor?

Necati Köklü nereden mezun oldu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? İşbir Holding’te ne iş yapıyor? İşte Necati Köklü ile ilgili tüm merak edilenler...

Emre Göltepe hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? Erdemir’de ne iş yapıyor?

Emre Göltepe kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Ne zaman Kurumsal Finans Müdürü oldu? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında yer aldı? İşte Emre Göltepe’nin hayatı...

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Gökhan Erün kimdir? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Gökhan Erün hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi görevlerde yer aldı? Hangi şirketlerin yönetim kurullarında çalıştı? İşte Gökhan Erün’ün hayatı...

Ahmet Mete Çakmakçı kimdir? Hangi şirketlerin ve üniversitelerin yönetim kurullarında yer aldı?

Ahmet Mete Çakmakçı yüksek lisansını ve doktorasını nerede yaptı? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Ahmet Mete Çakmakçı ile ilgili merak edilen her şey...

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Fatih Erdönmez tarafından kuruldu.

Elit Pro Site Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Elit Pro Site Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Erol Temizel tarafından kuruldu.

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çelen tarafından kuruldu.

Kmv Proje Yönetim Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Kmv Proje Yönetim Ve İnşaat Anonim Şirketi Kağıthane'de Ramadan Kumova tarafından kuruldu.

Sıfır Sıfır Karbon Yönetim Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Sıfır Sıfır Karbon Yönetim Ve İnşaat Limited Şirketi Kadıköy'de Cihan Çelik ve Doruk Batuhan Şahnali ortaklığında kuruldu.

Galata Site Yönetim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Galata Site Yönetim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Serpil Dokumacı tarafından kuruldu.

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi açıldı!

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Halit Okay tarafından açıldı.

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

site yönetim kurullarının oluşumu Haberi

site yönetim kurullarının oluşumu

1. Siteler kat maliklerinin kanuna ve yönetim planına muhalif olmayan kararlarına göre yönetilir. 

2. Ancak gündelik hayatın koşturması içinde, maliklerin her zaman toplanıp bu tip yönetsel kararlar alıp bir de bunları hayata geçirmesinin imkansıza yakın zorluğu nedeniyle, kanun koyucu yönetici/yönetim kurulu müessesesine hükmetmiştir.

3. Bu hüküm kat malikleri kurulunun, yönetim ile ilgili yetki ve sorumluluklarını kaldırmamakta, aldığı karaların uygulamaya dökülmesinde pratiklik sağlamaktadır. Yoksa her halükârda sitenin yönetiminde yetki ve sorumluluk kat maliklerine aittir, bu yetki ev sorumluluğu asla devredemezler.

4. Bu bölümde yönetici/ yönetim kurulunun hem kat maliklerince hem de mahkemece atama süreçlerine ilişkin mevzuat birlikte ele alınmıştır.

5. Sekiz ve daha fazla bağımsız bölümü olan binalarda yönetici seçimi zorunludur.

6. Anagayrimenkul için, kat malikleri veya onların temsilcileri kurul kararı ile malikler arasından veya...