19 / 04 / 2024

sitelerdeki aidat sorunları

sitelerdeki aidat sorunları

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, konsept projelerde yükselen aidatların konut tercihini etkilediğini değerlendirdi...

Bitlis Merkez TOKİ 4. Etap'ta fahiş aidat tepkisi: Sakinler sorunlarının çözülmesini istiyor!

Bitlis merkez TOKİ 4. Etapta bulunan 924 konutun sahipleri ve kiracıları, fahiş aidat bedellerine dikkat çekti ve çözüm talebinde bulundu. İşte sakinlerden konu ile ilgili yapılan o açıklama...

Konut aidatları sorununun tek çözümü kat mülkiyeti kanunun revize edilmesinden geçiyor!

Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, bazı sitelerdeki aidat sorununun, 1965 yılında kabul edilen Kat Mülkiyeti Kanunu revize edilmeden çözülemeyeceğini vurguladı.

Konut sitesi aidatı en fazla ne kadar olmalı?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Bazı sitelerdeki aidatlar kira bedellerine yaklaşıyor. Taammümlere göre aidat bedeli kira tutarının yüzde 15’ini geçmemelidir" şeklinde konuştu.

Aidat borçları nasıl silinir?

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, sitelerdeki aidat borcunun silinip silinmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Toplu yapılarda aidat!

Toplu yapılarda bloklar, kendi sorunlarına ve yalnız o bloğa ait ortak yerlere ilişkin olarak, o blokta bulunan bağımsız bölüm maliklerinden oluşan blok kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Peki, toplu yapılarda aidat ödemesi nasıl yapılır?

Sitelerdeki aidat fiyatları ev satmayı zorlaştırıyor!

Artık büyük projelerdeki konut alıcısı evi alırken yapacağı ödemeden çok 'aidat'ı düşünür oldu. Kimi projelerde aidat oranları aylık kredi ödemelerine denk geliyor.

Site aidat yönetmeliği!

Konut siteleri, bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim plânına göre yapılmış yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıya deniyor. Peki, site aidatı nasıl ödenir? İşte site aidat yönetmeliği...

Site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Anagayrimenkulün günlük bakım, güvenlik ve temizlik gibi giderleri için malik ve kiracılardan aidat toplanıyor. Aidatı ödemeyenlere gecikme faizi uygulanıyor. Peki, site aidatı gecikme faizi nasıl hesaplanır?

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman ve sitelerde, ortak kullanım alanlarının giderlerinin karşılanması için malik ve kiracılardan aidat olarak temin ediliyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır? İşte yanıtı..

Site aidatı nasıl belirlenir?

Kat mülkiyeti kanunu gereğince, apartman ve konut sitelerinde ortak kullanım alanları ve bunların ortak kullanım alanları belirlenen aidat ile karşılanıyor. Peki, site aidatı nasıl belirlenir?

Adana'nın imar sorunları derinleşiyor!

Adana'nın imar sorunları derinleşiyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazını Biçer ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin konuyu açıkladı.

Aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Apartman ve konut sitelerinde, malik ve kiracıların genel giderlere Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirtildiği şekilde ödemesi gerekiyor. Peki kat malikinin aidat yükümlülüğü ne zaman başlar?

Milas TOKİ Konutları'ndaki vatandaşlar aidat sıkıntısı yaşıyor!

Milas TOKİ Konutları'na yerleştirilen dar gelirli ailelerin ev sevinci hüsrana döndü. Ayda 130 lira taksit, 50 TL de aidat ödeyen aileler, şimdi de istinat duvarı ve balkon için ek ödeme istenince düzenli gelirleri olmadığıni söyleyip isyan etti.

sitelerdeki aidat sorunları Haberi

sitelerdeki aidat sorunları

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, konsept projelerde yükselen aidatların konut tercihini etkilediğini değerlendirdi...

Gayrimenkul sektöründe konsept proje sayısının artması ve site tarzı yaşamın yaygınlaşması ile birlikte yeni bir daire satın almak veya kiralamak isteyen kişilerin seçenekleri arasında, çoğunlukla site içi daire özelliği taşıyan projeler bulunuyor. Diğer evlerle kıyaslandığında çeşitli avantajları içerisinde barındıran bu daireler, ilk sıralarda değerlendiriliyor. Güvenlikten sosyal alan çeşitliliğine kadar çok çeşitli imkânlar sunan siteler tercih ediliyor. Özellikle çocuklu aileler için son derece kullanışlı olan çocuk park alanlarının bulunması, basketbol sahaları ve hatta kimi lüks sitelerde yer alan tenis kortları da bu sitelerdeki daireleri cazip kılan detaylar arasında yer alıyor. Sitelerin kendilerine ait otoparklarının bulunması, araç sahibi olan kişilerin park sorununu ortadan kaldırırken, hemen hemen tüm apartmanlarda asansörlerin...