19 / 04 / 2024

siverek doğalgaz üretimi son durum

siverek doğalgaz üretimi son durum

Siverek ilçesinin kanalizasyon suyu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçesinde kurmuş olduğu Atık Su Arıtma Tesisi'nden geçirilerek doğalgaz enerjisine çevirtilecek. Atık Su Arıtma Tesisi 10 gün önce faaliyete geçti.

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.

Siverek´in kanalizasyon suyundan doğalgaz üretilecek!

Siverek ilçesinin kanalizasyon suyu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçesinde kurmuş olduğu Atık Su Arıtma Tesisi'nden geçirilerek doğalgaz enerjisine çevirtilecek. Atık Su Arıtma Tesisi 10 gün önce faaliyete geçti.

Çin, doğalgaz üretimini üçe katladı!

Çin, son yıllarda özellikle deniz kıyılarında ve Güney Çin Denizi açıklarındaki doğalgaz üretimini büyük oranda arttırdı. Çin'de 2004'te 40 milyar metreküp olan doğalgaz üretimi, 2013 yılında 117 milyar metreküpe çıktı.

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı ve üretimi azaldı!

Geçen yıl 2012’ye kıyasla yüzde 1,42 azalırken, üretimi yapılarak satışa sunulan doğalgaz miktarı da yüzde 15 düştü. Yurt içinde üretim yapan toptan satış lisansı sahibi 8 şirket tarafından 2013 yılında 537 milyon metreküp doğal gaz satışa sunuldu...

Şah Deniz Doğalgaz Üretim Sahası ve Tanap Projesi için imzalar atıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şah Deniz Doğalgaz Üretim Sahası ve Tanap Projesi imza töreninde, "Biz Türkmen gazının da Türkiye üzerinden batı piyasalarına erişmesini temenni ediyoruz" dedi...

İzmir Bornova'da doğalgaz borusu patladı!

İzmir Bornova'da İZSU adına görev yapan bir taşeron şirketin kanal çalışması sırasında, iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı. Polis geniş güvenlik tedbiri alırken, İzmirgaz bölgedeki doğalgazı ve elektriği kestirdi.

Ankara'da doğalgaz borusu patladı!

Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü. Olay nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri alındı ve yol trafiğe kapatıldı. Başkent Doğalgaz ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Ankara'da doğalgaz borusunda patlama meydana geldi!

başkent Ankara'da yer alan yeni gar binasının inşaat çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı. Celal Bayar Bulvarı'ndaki inşaat çalışmasında yer altından geçen doğalgaz hattı zarar gördü.

Honaz'da doğalgaz çalışmaları devam ediyor!

Denizli’de ilçe olarak ilk kez Honaz’da başlatılan doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Kervan Yolu üzerinde ve bağlı sokaklarda başlayan çalışmaların ardından Honaz ilçesine gelecek yıl doğalgaz verilmeye başlanacağı belirtildi...

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

siverek doğalgaz üretimi son durum Haberi

siverek doğalgaz üretimi son durum

Siverek ilçesinin kanalizasyon suyu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ilçesinde kurmuş olduğu Atık Su Arıtma Tesisi'nden geçirilerek doğalgaz enerjisine çevirtilecek.


İl genelinde yapmış olduğu Atık Su Arıtma Tesisleri ve Su Arıtma Tesisleri ile dikkatleri üzerine çeken Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) Siverek ilçesinde bir ilke daha imza atıyor.


İlçenin girişine yapılan ve 10 gün önce faaliyete geçen Atık Su Arıtma Tesisi, bölgede ve Türkiye'de örnek tesislerden biri.


Tesis sorumlusu ve Çevre Mühendisi Yavuz Selim Boyacı, yaptığı açıklamada söz konusu tesisin Avrupa standartlarında olduğunu söyledi.


Tesise gelen kanalisazyon suyunun öncelikle ızgara odasında gittiğini ve burada kaba malzemesinden arınıldıktan sonra yuvarlak havuzlara alındığını aktaran Boyacı, daha sonra suyun içindeki mikropların dibe çökmesi için bekletildiğini ifade etti.


Burada bekleyen suyun açık havuzlara alındığını ve biyolojik arıtmanın yapıldığı...