29 / 03 / 2024

SOCAR Türkiye goldman sachs ortaklığı

SOCAR Türkiye goldman sachs ortaklığı

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs: Depremin Türkiye ekonomisine etkisi yüzde 1’in altında kalabilir

Goldman Sachs ekonomistleri, depremlerin Türkiye’deki etkilerini analiz etti. Raporda, bölgenin büyümedeki payı dikkate alındığında depremin GSYH’ye maliyetinin yüzde 1’in oldukça altında kalabileceği belirtildi.

Dünyanın önde gelen iki bankası açıkladı! Türkiye’de seçim sonrası faiz oranı bu kadar artacak!

Dünyanın önde gelen bankalarından JP Morgan ve Goldman Sachs, Türkiye’de 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası politika faiziyle ilgili tahminlerini paylaştı. İşte detaylar…

Türkiye ekonomisini dibe çekecek tehlikeli şeytan üçgeni! Bu iddia eğer doğruysa....

Türk ekonomisi faiz baskısı, artan maliyetler ve iç piyasada düşen üretim yüzünden derin bir krizin içine düşme riskiyle karşı karşıya. ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'nin cari açığının 32 milyar doları bulacağını açıkladı.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Uluslararası yatırımcılar Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Nomura, Goldman Sachs, Morgan Stanley ve J.P. Morgan, Türkiye'ye ilişkin 2017 büyüme öngörülerini yükseltti. Türkiye ekonomisinin büyümesinde ağırlıklı olarak inşaat sektörü ve ihracatın rol oynadığı belirtildi.

Goldman Sachs Türkiye’yi uyardı!

Ünlü finans kuruluşu Goldman Sachs, "Türkiye'de belirsizlikler sürüyor" açıklamasında bulundu.

SOCAR, Türkiye'de yatırıma devam edecek!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, "Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye’deki yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi.

Türkiye'de konut fiyatlarında hızlı artış var!

Goldman Sachs, Türk konut sektörüne ilişkin olarak Cuma günü yayınladığı raporda, Türkiye'de konut fiyatlarının son birkaç yılda keskin artış gösterdiğini belirtti.

Kenan Yavuz'dan, Türkiye'ye 10 milyar dolarlık zarar iddialarına açıklama!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, "Türkiye'ye 10 milyar dolar zarar ettirildiği şeklindeki iddia, matematik bilimine aykırıdır" ifadesini kullandı.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine ortak oldu!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi.

Goldman Sachs, SOCAR'a ortak oldu!

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'ye 1.3 milyar dolar ödeyerek şirketin yüzde 13 hissesine sahip oldu.

Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesini aldı!

SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz "Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, SOCAR Türkiye'ye 1.3 milyar dolar ödeyerek şirketin yüzde 13 hissesine sahip oldu" dedi.

SOCAR Türkiye yatırımlarına hızlanarak devam edecek!

Kenan Yavuz dünkü ve bugünkü ekonomik dengelerin aynı olduğunu söyledi.SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'dan seçim sonrası açıklama;

SOCAR Türkiye goldman sachs ortaklığı Haberi

SOCAR Türkiye goldman sachs ortaklığı

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz,  Goldman Sachs'ın, Türkiye'nin en büyük yatırımcı şirketi olan SOCAR Türkiye'nin yüzde 13 hissesine 1.3 milyar dolar ödeyerek sahip olduğunu bildirdi. Söz konusu ortaklığın, gerçekleştirdikleri projelere, şirketlerine ve Türkiye'ye duyulan güvenin karşılığı olduğunu belirten Yavuz, "Elde edilen fon ile Petkim özelleştirme proje finansmanından kalan yaklaşık 1 milyar dolar borcumuzu vadesinden önce ödeme fırsatını yakaladık" dedi.


HİSSE SATMA İMKANI TANINDI

Hisse satışının, SOCAR Türkiye'nin, güçlü ve borçsuz bir bilançoya sahip olmasına katkı sağlayacağını anlatan Yavuz, diğer yandan da sermaye piyasalarında güçlü halka arz işlemleri gerçekleştirme imkanına kavuşacaklarını kaydetti. Yavuz, yapılan anlaşma kapsamında, SOCAR Türkiye'nin Goldman Sachs'a önümüzdeki 6 yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı halka arz vasıtasıyla hisselerini satma imkanı tanıdığını belirtti.


2018'DE TAMAMLANACAK

Gerçekleşen bu anlaşmanın şimdiye kadarki en büyük sermaye...