26 / 04 / 2024

sökülebilir evler

sökülebilir evler

Almanya'da halkın stres atmaya gittiği parklara inşa edilen sökülebilir evleri Türkiye'de üretmeye başlayan mühendis İbrahim Kara, Giresun'a 'stressiz tatil köyü' açacak.

KİPTAŞ Kırlangıç Evler nerede? İşte lokasyon bilgisi!

KİPTAŞ Kırlangıç Evler nerede sorusunun yanıtı ve lokasyon bilgisi haberimizde yer alıyor. Projede 505 konutun yanı sıra 20 adet ticari ünite de yer alıyor. 

Depremin yıkıcı etkisini azaltacak bükülebilir beton geliştirildi! 

Avustralya'da çalışmalarını sürdüren bilim insanları, klasik betonlardan 400 kat daha fazla bükülebilen beton türü geliştirdiler. Bükülebilir beton, depremler için oldukça dayanıklı yapıya sahip...

1982 yılında konut sıkıntısı had safhaya girmiş!

Kiralık ev bulmanın Milli Piyango'da büyük ikramiye kazanmak kadar zor olduğu 1982 yılında, konut sıkıntısı had safhaya girmiş. Konutları zamanında teslim edemeyen kooperatif yöneticileri ile üyeleri arasında sık sık anlaşmazlık oluyormuş.

2023 hedefi için enerjide kimlik sıkıntısı var!

Türkiye, 2023 yılı Enerji Verimliliği Strateji Belgesindeki hedeflere ulaşmada ‘Kimlik’ sıkıntısı yaşıyor. Yasal düzenleme ve resmi hedefler ortada ama tüketicilerde hala Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bilinci gelişmedi.

Gürsu'da altyapı sıkıntısı yaşanıyor!

Gürsu'ya bağlı Dışkaya ve Ericek mahallerinde olumsuz kış şartları nedeniyle alt yapıda sıkıntılar yaşanıyor. Dışkaya TOKİ ile köyden mahalleye dönüşen Ericek'te 1675 mesken ve işyerinde su, elektrik verilemiyor.

Ödemiş'te ulaşım sıkıntısı sürüyor!

Ödemiş'te İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir tek aracı bile göremediklerini belirten vatandaşlar "Ödemiş üvey evlat mı, anlamıyoruz. Burada biz sıkıntı yaşarken, büyükşehir belediyesi ekiplerini yanımızda görmek isterdik" dediler...

Ankara Kentpark AVM, AvmPartners'la el sıkıştı!

Güçlü marka karmasıyla Ankara'nın en çok tercih edilen alışveriş merkezi Kentpark AVM, AvmPartners'la el sıkıştı. Yeni işbirliğine göre Kentpark AVM'nin yönetimi ve kiralamasını AvmPartners gerçekleştirecek.

Adana'da müteahhitler arsa sıkıntısından şikayetçi!

2015 yılında Adana'daki inşaat sektörünü değerlendiren uzmanlar arsa sıkıntısının devam etmesi durumunda müteahhitlerin kar marjlarının daha da düşeceğini belirtti...

Ankara Kentpark AVM, Avm Partners’la el sıkıştı!

Güçlü marka karmasıyla Ankara’nın en çok tercih edilen alışveriş merkezi Kentpark AVM, Avm Partners’la el sıkıştı. Bu yeni işbirliğine göre bundan sonra Kentpark’ın yönetimi ve kiralamasını Avm Partners gerçekleştirecek.

Beşiktaş'ın yaşadığı stat sıkıntısı zirve yaptı!

Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde yaşadığı stat sıkıntısı krize dönüştü Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı kupadaki 2. hafta programında boş bırakılan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçının oynanacağı stat konusunda ilginç gelişmeler yaşandı.

Beşiktaş'ın stat sıkıntısı krize dönüştü!

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde yaşadığı stat sıkıntısı, Çaykur Rizespor maçı öncesi krize dönüştü. Stat sıkıntısı, Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam oynayacağı Çaykur Rizespor maçı öncesi zirve yaptı.

Konutlarda en sık görülen riskler sel, yangın ve hırsızlık!

Konut Hasar Araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

Ödemiş'in su sıkıntısı çözülüyor!

Su sıkıntısı çeken çevre yerleşimlerde 2006 ile 2014 yılları arasında 246 sondaj kuyusu açarak 15 milyon liranın üzerinde yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde de çalışmalara başladı.

sökülebilir evler Haberi

sökülebilir evler


Kısa adı GİSMAP olan Giresun İnşaat Sıhhi Tesisat Makine Pazarlama şirketinin sahibi olan mühendis İbrahim Kara'nın son projesi 'stres evleri' üretmek. Çöplerin değerlendirilmesi ile ilgili bir fuara katılmak üzere yolu Almanya'ya düşen Kara, küçük bir Alman kasabasında dolaşırken büyük ve gösterişli bir bahçe görüyor ve 'stres evi'nin Türkiye hikayesi de başlıyor. İçinde küçük evlerin de olduğu bahçede dolaşmaya başlayan Kara, gördüğü manzaradan çok etkileniyor. Bahçede zaman geçiren ve aralarında Türkler'in de bulunduğu insanlara neden orada olduklarını soran Kara,'Stres atıyoruz'cevabını alıyor ve o küçük evlerin Türkiye'deki macerası da bu cevapla başlıyor.


Yap-boz gibi


İnsanları stresten uzak tuttuğu için 'stres evi' adı verilen bu yapılar, Almanya'da pek çok şehirde...