24 / 04 / 2024

Soma Işıklar Ocağı üretime açıldı

Soma Işıklar Ocağı üretime açıldı

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağı işleten firmaya ait Işıklar Ocağı'nın iki ayağı üretime açıldı. 5 aylık aradan sonra dün sabah işbaşı yapan işçiler madenin açılmasından memnun olduklarını söyledi...

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kuzey Işıkları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Doğuş Grubu'nun "Soma için hep birlikte" projesi tamamlandı!

Kurulduğu günden beri toplumdan aldığını topluma vermek için çalışan ve toplumsal sorunlara duyarlılıkla yaklaşan Doğuş Grubu , Soma'da yakınlarını kaybedenlere umut olmak için hayata geçirdiği "Soma için hep birlikte" projesini tamamladı...

Soma için verilen sözler tutuluyor!

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği kazanın ardından 2 yıl geçti. Faciada hayatını kaybeden ailelere verilen sözler tek tek tutuluyor.

İGA Havalimanı maden ocağı kuruyor!

3. havalimanı projesi nedeniyle yoğun tahribata uğrayan Ağaçlı köyü ve Işıklar köyüne Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA Havalimanı AŞ şimdi de maden ocağı kuruyor.

Spine Towers'ın imar kirliliği şikayetine takipsizlik çıktı!

Soma’daki maden ocağının sahibi Soma Holding’e ait Tilga Madencilik ve Sınai Yatırımlar A.Ş.’nin inşa ettiği Spine Towers’la ilgili imar kirliliği şikayetine takipsizlik çıktı.

Spine Tower imar kirliliği şikayetine takipsizlik kararı!

İBB CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ’ın 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma’daki maden ocağının sahibi Soma Holding’e ait Tilga Madencilik ve Sınai Yatırımlar A.Ş.’nin inşa ettiği Spine Towers’la ilgili imar kirliliği şikayetine takipsizlik çıktı

Bornova Işıklar Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bornova ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi'nde Akaryakıt+LPG+Servis İstasyonu Alanı olarak belirlenen parsellere ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 11 Mayıs'ta askıdan inecek...

TOKİ Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesisleri inşaat ihalesi 9 Şubat'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi Tesislerinin inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi 9 Şubat'ta gerçekleşecek.

Silivri Belediyesi'nden Fenerbahçe Üniversitesi için arsa sözü!

Silivri Belediyesi' nden yapılan açıklamaya göre, Silivri Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen geceye katılan Işıklar, kurulacak Fenerbahçe Üniversitesi için de yer vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Işıklar Çivi ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Işıklar Çivi ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tayfun Işık tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 16 Aralık'ta Ümraniye, Tepeüstü Mahallesi, Hürmet Sokak'ta kuruldu.

Üçgen 2 Santralı için 6 milyon TL'ye tünel kazıldı!

Işıklar Holding'e ait BND Elektrik, Ordu-Giresun sınırındaki HES'te üretime başladı. 35 milyona mal olan Üçgen 2 Santralı'nda ağaç katliamını önlemek için 6 milyonluk tünel kazıldı..

Işıklar Enerji HES'in geçici kabulünü yayınladı!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. HES'in geçici kabulünü yayınladı.

Soma Işıklar Ocağı üretime açıldı Haberi

Soma Işıklar Ocağı üretime açıldı

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği ocağı işleten firmaya ait Işıklar Ocağı'nın iki ayağı üretime açıldı. 5 aylık aradan sonra dün sabah işbaşı yapan işçiler madenin açılmasından memnun olduklarını söyledi.


Soma'da 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının ardından, müfettişler tarafından yapılan denetimlerde iş güvenliği koşulları uygun olmadığı için faaliyetleri durdurulan Işıklar Ocağı'nda son incelemesinin ardından iş güvenliği raporu olumlu çıkınca, üretime izin verildi. Bu izinle, bin 700 işçi de dün sabah işbaşı yaptı. Gün doğmadan önce Soma, Akhisar, Kırkağaç, Savaştepe ve Kınık'tan servislere binerek ocağa gelen ilk vardiyanın işçileri, 5 ayın ardından saat 07.30'da madene indi. Aylar sonra yeniden işbaşı yapan işçiler, arkadaşlarını kaybetmenin burukluğuyla, eve ekmek götürecek olmanın sevincini bir arada yaşadı. 


'BU KÖMÜR BENİM EKMEĞİM' 


Madenin açılması en çok zor günler...