28 / 03 / 2024

su altında kalan köy

su altında kalan köy

Yapımı 20 yıl önce tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı’nda su tutulmaya başlanması ile birlikte baraj suları altında kalan yerleşim alanı yüksek kesimlere taşındı. Su toplama havzasında kalan köy barajın su seviyesinin düşmesiyle yeniden ortaya çıktı.

Edirne'de su basan 21 ev kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek!

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21  aileye konteyner evler tahsis edildi.

Yargıtay'dan flaş emeklilik maaşı kararı: Net asgari ücretin altında maaş alan emekliler dikkat! İadesi alınabilir

Yargıtay, net asgari ücretin altında kalan emekli aylığı ile ilgili flaş kararı duyurdu. Yargıtay, asgari ücretin altında maaş alan emekliler için nafaka dışında prim borcu için kesinti yapılmasını kanuna aykırı buldu.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Beklentinin altında kalan faiz piyasalara nasıl yansıyacak? İşin uzmanı yanıtladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun politika faizini 17,5'a yükseltmesi piyasaların beklentisinin altında kaldı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası kararının piyasalara olan etkisine dair değerlendirmeler yaptı. İşte tüm detaylar...

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

Altında nokta atışı yorumlar yapan iki büyük kurum altın yükselecek mi sorusunu çok net yanıtladı! Duyanlar şoke oldu!

Gram altın fiyatları 1.185 TL’lik rekorundan fazlasıyla uzaklaşmış durumda. Uzmanlara göre 1.135 TL’nin altında kalan altın gram fiyatları için o seviyelerin görülmesi mühtemel. İşte detaylar…

Vicdanları da enkaz altında kalan deprem fırsatçılarına devlet göz açtırmadı! Açıklamayı bakanlık yaptı

Tüm Türkiye'nin sallanıp yasa boğulduğu depremde vicdanları da enkaz altında fırsatçılarla alakalı Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Fahiş fiyat artışı yapan 353 firmaya 85 milyon lira ceza uygulandığını açıkladı.

Bartın'da konutları su altında kalacaklar için 102 yeni konut yapılıyor! 2023'ün ilk çeyreğinde teslim edilecek!

Bartın'da Kozcağız Barajı'nın faaliyete geçmesiyle konutları su altında kalacak köylüler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her biri 3 oda 1 salon müstakil daireden meydana gelen 102 Tarımköy Konutu inşa ediliyor.

Dolar baskısı altında kalan altın yatay seyrediyor!

Haftanın ilk işlem günü güçlü doların baskısı altında kalan altın fiyatları yatay seyrediyor. Altındaki son dakika gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca yatırımcı altın piyasasında olanları merak ediyor.

Altın bu yılın geri kalanında o rakamı görecek! Altında 6 ay sonraki bu rakamı duyan inanamadı! Yok artık daha neler!

2022 yılına iyi başlayan altın ilk çeyrekte 2.070 dolar seviyelerine kadar yükselen altının ons fiyatları son durum merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki altında son durum ne? İşte İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer'in konuyla ilgili açıklamaları...

Asgari ücrete ek zam açlık sınırının altında kaldı! Muhalefetten 'seçim' çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Temmuz'da kamuoyuna açıkladığı yeni asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücreti değerlendiren CHP, ypılan artışın yılın geri kalan zamanında milleti daha da sıkıntıya düşüreceğini söyleyip sandığı işaret etti.

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

Kredi puanı 1200'ün altında olanlar dikkat! Bankalardan sevindirecek haber geldi!

Kredi Puanı 1200 altında kalan vatandaşları sevindirecek haber geldi. Bazı bankalar bu kişilerin sicilini affedecek. Peki hangi bankalar sicil affında bulunacak? Detayları haberimizde...

su altında kalan köy Haberi

su altında kalan köy

Yapımı 20 yıl önce tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı’nda su tutulmaya başlanması ile birlikte baraj suları altında kalan yerleşim alanı yüksek kesimlere taşındı. 


Su toplama havzası içerisinde kalan köyün eski yerleşim yeri, kuraklığa bağlı olarak barajın su seviyesinin düşmesiyle birlikte yeniden ortaya çıktı. Eski yerleşim alanındaki bazı binalar da su yüzeyinde görünmeye başladı. Suyun altında kalan köy mezarlığı göründü. Suların çekilmesiyle gün yüzüne çıkan mezar taşlarının üzerindeki yazıların zaman içerisinde kaplanıp, görünmez hale geldiği görüldü.


Mezarlığın ortaya çıkması ile birlikte köy sakinleri yakınlarına ait olan mezar taşlarının başında dua etmeye başladı. Esenli Sulama Birliği Başkanı Oğuzhan Kapusuzoğlu, bu yıl kar yağışının yetersiz olması nedeniyle barajda suyun istenilen düzeye ulaşmadığını bildirdi. Kapusuzoğlu, biriken suyun önemli bölümünün de yağışların zamanında düşmemesi nedeniyle sulamada kullanıldığını,...