19 / 04 / 2024

su tasarrufu

su tasarrufu

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

İSKİ açıkladı, maalesef İstanbul'da barajlar dibi gördü! Su tasarrufu ciddiye alınmalı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ, dün yüzde 19.13 olan barajlardaki doluluk oranını bugün itibarı ile yüzde 18.88 olarak açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü! Doluluk oranı yüzde 45,80 olarak açıklandı! 

İstanbul barajlarında doluluk oranı ölçüldü, yüzde 45,80 verisine ulaşıldı. Bu durum, kuraklığın  habercisi olarak kabul edildiğinden İSKİ su tasarrufu çağrılarına başladı. 10 yılın en kritik su sıkıntısının yaşanması tüm İstanbulluları ilgilendiriyor. Farklı ilçelerde ölçüm yapılan ölçüm detayları…

Bosch SMS44DI01T Bulaşık Makinesi kaç TL, özellikleri ne? 21 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Bosch SMS44DI01T Bulaşık Makinesi, 13 kişilik kapasitesi, 4 farklı yıkama programı ve su tasarrufu sağlayan ActiveWater teknolojisi ile öne çıkıyor. Peki, Bosch SMS44DI01T Bulaşık Makinesi en ucuz nerede? İşte detaylar...

Siemens Bulaşık Makineleri kaç lira? 4 Şubat 2023 fiyat listesi...

Akıllı enerji kullanımı ve su tasarrufu sağlayan Siemens Bulaşık Makineleri Home Connect özellikli. Hızlı ve verimli. Peki en pahalı Siemens Bulaşık Makinesi Modeli hangisi, fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Siemens Solo bulaşık makineleri ne kadar? İşte 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yaşamı kolaylaştıran, akıllı enerji kullanımı ve su tasarrufu sağlayan Siemens Solo bulaşık makineleri ne kadar oldu? İşte Siemens Solo bulaşık makineleri 5 Ocak 2023 fiyat listesi...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Şua İnşaat’tan sürdürülebilir geleceğe destek!

Şua İnşaat, yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağladığı projeleri ile sürdürülebilir bir geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

Elite Concept'te yüzde 10 peşinat ve 0.87 faiz oranı fırsatı!

Çevreci ve akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlayan Elite Concept’te yüzde 10 peşinat, 0,87 faiz oranı ve 15 yıla varan vade fırsatıyla konut sahibi olma imkanı sunuluyor...

Yazlık evlerde ısı ve su yalıtımıyla enerji tasarrufu!

Koronavirüs sebebiyle büyük şehirlerde yaşayanların mevsim itibarıyla yazlık evlere yöneldiğini belirten İZODER, yazlık binaların ısı ve su yalıtımla  uygulamalarıyla hem yaza hem de kışa hazır hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Şua İnşaat'tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Şua İnşaat tarafından hayata geçirilen Elite Concept projesinde kullanılan  akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti sayesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanması hedefleniyor.

Türkiye İMSAD’dan dünya çevre günü açıklaması!

Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, İnşaat sektörünün, enerji verimliliği, su tasarrufu ve yeşil bina kavramlarıyla sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir halkası haline geldiğini açıkladı.

Elite Concept'ten akıllı ev konsepti!

Şua İnşaat, tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiriyor. Fikirtepe'deki son projesi Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor.

su tasarrufu Haberi

su tasarrufu

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutuşacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutuşacak.

Söz konusu yönetmelikte özellikle su tasarrufuna yönelik yapılacak tedbirler yer alıyor. Gelen düzenleme ile birlikte evlerde suyun daha tasarruflu tüketilmesi için sıhhi tesisatlarda lavabo musluk debileri dakikada 6 litre, duşlarda ise dakikada 8 litre ile sınırlı tutulacak. Kullanılması planlanan armatürlerin de bu duruma uygun olarak mahal listesinde bulunmasına imkan verilecek.

Binalarında merkezi sıcak su sistemli bulunanlarda sıcak su re-sirkülasyon pompası zorunlu tutulacak. Bu doğrultuda musluklarda  sıcak suyun hazır...