27 / 04 / 2024

Şua İnşaat'tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Şua İnşaat'tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Firma: Şua İnşaat

Proje: Elite Concept

Şua İnşaat tarafından hayata geçirilen Elite Concept projesinde kullanılan  akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti sayesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanması hedefleniyor.



Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkı sağlamak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışına göre tasarlayan Şua İnşaat, çevre hassasiyeti yüksek ve insana saygılı yapılar inşa ediyor. İstanbul’un en yüksek geri dönüş sağlayan lokasyonu Kadıköy Fikirtepe’de konumlanan son projesi Elite Concept’te de aynı amaçla hareket ediyor. 

Şua İnşaat, akıllı telefon ya da tabletlerle internet bağlantısı üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev konsepti sayesinde yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Gri su arıtma sisteminin kullanıldığı projede, ortak alanların aydınlatması ve sıcak su ihtiyacının karşılanması için güneş enerjisinden yararlanılıyor. 

Şua İnşaat tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufunun sağlandığı Elite Concept'te, tüm peyzaj alanlarının sulaması ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı, banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan sular ve yağmur sularının arıtılmasıyla elde edilen gri su arıtma sistemi ile yapılıyor. Bu uygulamalarla işletme maliyetlerinin minimuma düşürülmesi ve aidatların azaltılması amaçlanıyor.

Elite Concept, Çamlıca'yı gören İstanbul'un dört bir yanına hakim manzarasıyla dikkat çekiyor. Yüzde 90 cam panoramik cephe mimarisiyle bu manzarayı kesintisiz olarak görebilmeyi mümkün kılan projede, modern zamanların Babil Kulesi olarak adlandırılan Dubai’deki Burj Al Khalifa ve dünyanın en yüksek kulesi olmaya hazırlanan Cidde’deki Jeddah Tower gibi prestijli projelerde kullanılan Amerikan menşeli Guardian markasının reflekte camları kullanıldı. 

Şua İnşaat tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Güneşe karşı yüksek performanslı koruma ve ısı tasarrufu yaratan bu özel camlar, daire içlerinde ısı ve morötesi ışık artışına neden olabilecek güneş enerjisini en aza indirerek sıcak havalarda klima kullanımını azaltıyor. Her türlü uygulama için görünür ışık iletimini ise maksimum noktaya çıkararak aydınlatma ihtiyacını en aza indirgiyor. 

Kendi içinde açık teras bahçeleri olan tek proje


Fikirtepe bölgesinin kendi içerisinde açık teras bahçeleri yer alan tek projesi olarak dikkat çeken Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından meydana geliyor. Yüzde 75'i sosyal donatı ve peyzaj alanları olarak tasarlanan projenin sosyal tesisleri içinde, kapalı havuz, sauna, buhar odası, fitness center, cafe, süs havuzları, koşu ve yürüyüş parkurları, çarşı otoparkı ve kapalı otopark bulunuyor. Blok zeminlerinde yer alan çarşı caddedeki mağazalar ise giyimden gıdaya, eczaneden markete, banka şubelerinden ATM’lere kadar tüm önemli ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde tasarlandı. 

Şua İnşaat tan çevre hassasiyeti yüksek proje!

Elite Concept, E-5 karayoluna 1 dakika mesafede, metro ve metrobüsün yanı başında yer alıyor. Yaklaşık olarak, Bağdat Caddesi’ne 6 dakika, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 5 dakika, Avrasya Tüneli’ne ve Harem Arabalı Vapur İskelesi’ne 8 dakika, Kadıköy vapur iskelesine, Moda sahiline ve Kalamış Marina’ya 10 dakika ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 20 dakika mesafede inşa edilen proje, birçok eğitim kurumu, hastane ve alışveriş merkezine sadece birkaç dakikalık mesafede bulunuyor.

Şua İnşaat tan çevre hassasiyeti yüksek proje!


projeye sor



Geri Dön