26 / 04 / 2024

Sudanda kiralanan araziler ne olacak

Sudanda kiralanan araziler ne olacak

Darbe yapılan ülkede 99 yıllığına kiralanan 780 bin 500 hektar arazi bulunuyor. Türkiye’nin Sudan’da kiraladığı binlerce dönüm tarım arazisinin geleceği darbe ile birlikte tehlike altına girdi.

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

Tarım arazileri kiraya verilecek! 2 sene süreyle işlenmeyen araziler için yeni düzenleme! Kiralayana destek ödemesi var!

Tarım ve orman alanlarında düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM’de resmen kabul edildi. Bu kanunla, 2 sene süreyle işlenmeyen atıl araziler kişilere ait olsa dahi üretime açılması için kiralanabilecek...

Özelleştirme İdaresi'nden bomba satış! İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var! İşte il il satış listesi..

Özelleştirme yoluyla kamu arazilerinin ve üzerinde yer alan yapıların satışı devam ediyor. İstanbul, İzmir, Muğla ve Ankara'daki araziler de var. İşte il il satış listesi...

Mersin Mezitli'de TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündeminde!

Mersin'in Mezitli ilçesinde belediyenin arazi tahsis ve devir için yaptığı başvurular ve TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sudan ve Nijer'de kiralanan arazilerdeki tarım faaliyetleri mecliste!

Sudan ve Nijer'de kiralanan arazilerdeki tarım faaliyetleri ile ticari faaliyetlerin ülke ekonomisine girdi olarak 2020 ve 2021 yıllarındaki mali değerler meclis gündemine taşındı. CHP'li Özcan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayıt dışı kiralanan evlere pankartlı önlem!

İstanbul Fatih Belediyesi ilçe genelinde kayıt dışı kiralanan evleri kiralamak için sokak aralarına pankart asarak vatandaşlardan ihbar talebinde bulundu.

40 yıllık atıl araziler tarıma kazandırıldı!

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kayseri'de 40 yıldır kullanılmayan araziler tarıma kazandırdı. 

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

16 yılda veraset intikali yapılamayan araziler TBMM'de!

2005-2021 yılları arasında veraset intikali yapılamayan araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da usulsüz kiralanan 16 günübirlik evin işletmecisine 206 bin 487 TL ceza!

Ankara'da polis ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik yapılan denetimde,16 işletme sahibine 206 bin 487 lira idari ceza verildi.

Kamuda yüksek fiyatlarla kiralanan mülklerin tespiti için meclis araştırması önergesi verildi!

Kamuda yüksek kira bedelleri ile kiralanan mülklerin ve araçların sebep olduğu sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Sudan ve Nijer'den kiralanan araziler mecliste!

Tarımsal üretim amacıyla Sudan ve Nijer'den kiralanan araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sudanda kiralanan araziler ne olacak Haberi

Sudanda kiralanan araziler ne olacak

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun, Sudan'da yaşanan darbeden sonra 99 yıllığına kiralanan kiralanan 780 bin 500 hektarlık arazi ile ilgili olarak “Yabancı topraklara bel bağlayarak milli tarım yapılamaz. Bakın darbe olur, anlaşmanız çöp olur. Milli tarım milli topraklarda, milli çiftçiye tam destek vererek gerçekleşir” dedi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, AKP'nin tek başına iktidar olduğu 17 yıl boyunca stratejik ve planlı bir tarımsal kalkınma politikası yürütemediğini belirten Aygun, şu tespitleri yaptı:

“AKP'li bakanlar, birbirine sahip çıkmayınca, çiftçi ortada kaldı.Her bakan, bir öncekinin projesini rafa kaldırdı. Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in getirdiği ‘Milli Tarım Projesi', sonraki bakan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından rafa kaldırıldı. Şimdi bu proje birkaç makyajla yeniden ısıtılıyor. Eğitim gibi tarımı...