20 / 04 / 2024

Sudan’da kiralanan araziler ne olacak?

Sudan’da kiralanan araziler ne olacak?

Darbe yapılan ülkede 99 yıllığına kiralanan 780 bin 500 hektar arazi bulunuyor. Türkiye’nin Sudan’da kiraladığı binlerce dönüm tarım arazisinin geleceği darbe ile birlikte tehlike altına girdi.



CHP Tekirdağ Milletvekili ve Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İlhami Özcan Aygun, Sudan'da yaşanan darbeden sonra 99 yıllığına kiralanan kiralanan 780 bin 500 hektarlık arazi ile ilgili olarak “Yabancı topraklara bel bağlayarak milli tarım yapılamaz. Bakın darbe olur, anlaşmanız çöp olur. Milli tarım milli topraklarda, milli çiftçiye tam destek vererek gerçekleşir” dedi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, AKP'nin tek başına iktidar olduğu 17 yıl boyunca stratejik ve planlı bir tarımsal kalkınma politikası yürütemediğini belirten Aygun, şu tespitleri yaptı:

“AKP'li bakanlar, birbirine sahip çıkmayınca, çiftçi ortada kaldı.Her bakan, bir öncekinin projesini rafa kaldırdı. Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in getirdiği ‘Milli Tarım Projesi', sonraki bakan Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından rafa kaldırıldı. Şimdi bu proje birkaç makyajla yeniden ısıtılıyor. Eğitim gibi tarımı da yap-boz tahtasına çevirdiler. Strateji, vizyon, planlama ve liyakatten uzak bir anlayışla tarımsal kalkınma olamaz.”

 


Geri Dön