24 / 04 / 2024

şufa hakkının geçerli olmadığı haller

şufa hakkının geçerli olmadığı haller

Bir taşınmazın hissedarı, payını diğer paydaşlardan hariç üçüncü kişilere satarsa paydaşlara tanınan "öncelikle alım" hakkı olan şufa hakkının kullanılamayacağı haller nelerdir? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor..

Tarım Kredi'de dev ramazan kampanyası başladı! Tam 41 gün boyunca 4 binden fazla noktada geçerli olacak!

Yaptığı kampanyalarla dikkat çeken Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Ramazan kampanyası için de düğmeye bastı. 4 binden fazla satış noktasında fiyatların sabitleneceği Tarım Kredi'nin Ramazan kampanyası sadece 41 gün geçerli olacak...

Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları dip yaptı! Bu indirim sadece 2 gün geçerli!

Perakende devi Migros'ta ayçiçek yağı fiyatları resmen dip yaptı. Sadece 2 gün geçerli olarak bu indirimle Torku Altınekin 5 litre ayçiçek yağı fiyatı 219,90 TL'den 179,90 TL'ye indi.

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Ziraat Bankası rekor bir para verecek. Alışverişe çıkmadan hemen bakın. O ürünlerde geçerli

Ziraat Bankası'ndan vatandaşlara alışveriş konusunda iyi bir miktarda para verilecek. Ancak sadece o ürünlerde geçerli olacak. Alışveriş yapmadan önce mutlaka bakın.

Tamı tamına yüzde 50 indirim geldi! Sadece 5 gün geçerli olacak! Son gün 16 Haziran! Acele edin!

Garanti BBWA, sadece 5 gün geçerli olacak yeni indirim kampanyasını açıkladı. Beymen Clup’larda yapılacak alışverişlerde yüzde 50 indirim sağlayacağını açıklayan Garanti BBWA, kampanyanın 11 Ağustos’ta başladığını ve 16 Ağustos’a kadar devam edeceğini duyurdu.

Ziraat Bankası’ndan M Oil'de geçerli herkese 75 TL indirim kampanyası! Geç kalmayın 15 Şubat’ta bitiyor!

Ziraat Bankası, TotalEnergies istasyonlarından sonra M Oil'de de geçerli herkese 75 TL indirim kampanyası başlattı. Yeni yılda başlayan kampanya 15 Şubat’ta sona eriyor. İşte kampanyanın detayları…

Electrolux’ten 699 TL değerinde +2 yıl garanti paketi! Hangi ürünlerde geçerli? İşte Eletrolux 18 Eylül 2022 fiyatları

Elektrolux, web mağazası üzerinden yapılan alışverişlerde kullanıcılarına, seçili ürünlerde, 699 TL değerinde +2 Yıl Garanti Paketi hediye ediyor. İşte Elektrolüks'ün kampanyasının geçerli olduğu ürünlerden bazılarının 18 Eylül 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirimli fiyat uygulamasına geçiliyor! Tarih verildi! Sakın kaçırmayın

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirimli fiyat uygulamasına geçiliyor. İndirimli fiyatların geçerli olacağı tarih resmen açıklandı. İndirimler ne zaman başlıyor? İndirime girecek ürünler hangileri? İşte detaylar...

2022 Temmuz yeni asgari ücret ne zaman geçerli olacak? Temmuz’da maaşlara zam yapılacak mı?

Yeni asgari ücret ara zammının ne zaman geçerli olacağını vatandaşlar araştırmaya başladı. İşte 2022 Temmuz yeni asgari zammının geçerli olacağı tarih!

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

EPDK'dan elektrik faturalarını yakacak zam tarifesi! Haziran'dan itibaren geçerli olacak

Elektrikte tüm abone gruplarının 1 Haziran'dan itibaren geçerli olan tarifeleri belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tabloları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tapuda yapılacak tüm işlemler için randevu alınması gerekiyor. Kimi zaman alınan randevulara vaktinde gidilemiyor. Peki, tapudan alınan randevu kaç gün geçerli?

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

şufa hakkının geçerli olmadığı haller Haberi

şufa hakkının geçerli olmadığı haller

Şufa hakkının kullanılamayacağı haller


Hisseli mülklerin satışında aynı mülk üzerinde pay sahibi olan hissedarların öncelikli satın alma hakkına şufa hakkı deniyor.

Hissedarlık durumu meydana geldikten sonra hissedarlardan her biri kendi payını üçüncü bir kişiye sattıkları takdirde öteki hissedarlar yararına şufa hakkı doğauyor. Şufa hakkı sahibi dilediği takdirde şufa hakkından feragat edilebiliyor. Bunun resmi şekilde yapılıp tapuya tescil edilmesi gerekiyor.


Peki şufa hakkının kullanılamayacağı haller nelerdir?


-Taşınırlarda esasen yasal önalım hakkı yoktur,


-Elbirliği mülkiyeti ise kat mülkiyetinde de (Kat Mül. K. m. 8) durum aynıdır,


-Mülkiyetin devri borcunu doğuran bağışlama veya trampa hallerinde önalım hakkı kullanılamaz


-Kamulaştırma ve arazi toplulaştırması hallerinde de durum böyledir.


-Artırma yoluyla yapılan satışlardan cebri artırmayla satışlarda 


-Önalım hakkına konu olan payın mülkiyetinin bir hâkim kararıyla başka bir kişiye geçirildiği hallerde,


-Satım karakterinin üstün bulunmayıp bağışlama...