26 / 04 / 2024

Sükna hakkını sona erdiren sebepler neler

Sükna hakkını sona erdiren sebepler neler

Sükna hakkı, bir evde veya evin bir bölümünde oturma hakkı veren kişiye bağlı olan hak olarak biliniyor. Peki, sükna hakkı nasıl sona erer? İşte, sükna hakkını sona erdiren sebepler!

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

Dikkat! Borç yapılandırmada başvuru için bugün son gün! Elinizi çabuk tutun sona eriyor...

Kamu alacaklarının yeninden yapılandırma süreci bugün sona erecek. Peki, borç yapılandırmadan kimler faydalanıyor? Borç yapılandırmada taksit sayısı nasıl hesaplanıyor? İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi indirimi yarın sona erecek! Yetişen çayı, peyniri, sıvı yağı dip fiyata alacak! 30 Ocak 2023 fiyat listesi

Tarım Kredi indirimi yarın sona erecek. Yetişen çayı, peyniri, sıvı yağı dip fiyata alacak. Peki Tarım Kredi'de neler indirimde? İşte 30 Ocak 2023 fiyat listesi...

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı nasıl kurulur?

Sükna hakkı Türk Medeni Kanunu’nun 823. maddesinde açıklanmış olup halk arasında oturum hakkı olarak da ifade edilen bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sükna hakkı nasıl kurulur? İşte tüm merak edilenler...

TCDD personel alımı başvuruları bugün sona eriyor! İŞKUR üzerinden hemen başvurabilirsiniz! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları yayımladığı ilanda personel alımı yapacağını duyurdu. İşte başvuruların bugün sona erdiği söz konusu ilan ile ilgili detaylar...

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Mercedes-Maybach S-Serisi fiyatlarını görünce şok olacaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi!

En çok satan otomobil markalarından biri olan Mercedes, Maybach S-Serisini güncel fiyat listesini açıkladı. Özelliklerini ve fiyatını görünce şok olacaksınız. İşte Mercedes-Maybach S-Serisi hakkında merak edilenler...

Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu! 

Çanakkale’de inşaatında sona gelinen Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını iki katına çıkardı. Köprünün güzergâhında bulunan konutlarda yüzde 35-40 artış olurken turizm alanlarında ise yüzde 37-50 arasında artış yaşandı.

O vergide süreyi kaçırmayın! Yarın sona eriyor!

Toplamda 200 bin konutu kapsayan ve geçen yıl uygulanmaya başlanan değerli konut vergisinde beyanneme süresi yarın sona eriyor. 

Sanatçı Fabrikası'nın tahliyesine ek süre verildi!

Bakırköylü Sanatçılar Derneği'nin, Vakıflar Genel Müdürlüğünce, kütüphane yapılacağı nedeniyle tahliyesi istendi. Müdürlükçe verilen 15 günlük süre bugün sona erdi. Vakıfların, binanın tahliyesi için 1 hafta verdiği belirtildi.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

TOKİ Kütahya Tavşanlı alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Türkiye'nin 81 ilinde yeni konutlar inşa etmeyi sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Tavşanlı alt gelir grubu projesinin başvuruları bugün sona eriyor.

Sükna hakkını sona erdiren sebepler neler Haberi

Sükna hakkını sona erdiren sebepler neler

Sükna hakkını sona erdiren sebepler!

Sükna hakkı; kelime anlamı oturma hakkı olup; sahibi olduğu kimseye söz konusu gayrimenkulün tamamında veya bir kısmında oturma hakkı veriyor. 


Sükna hakkı sahibi olan kimseler, bu hakkı bir başkasına devredemediği gibi, miras olarak da bıramıyor. Birbiri ile benzer haklar olan sükna hakkı ile intifa hakkının farklılıkları da bulunuyor.


Oturma hakkını sona erdiren sebepler Medeni Kanunda açıklanıyor. İşte, sükna hakkını sona erdiren sebepler!


1.Taşınmazın Tamamen Yok Olması:

Taşınmaz, çökme, su baskını gibi sebeplerle yok olursa ya da içinde oturulamayacak derecede harap olursa oturma hakkı sona erer.


Medeni Kanunun 798. maddesine göre malik yok olan veya tamamen harap olan taşınmazı yeniden yararlanmaya yani oturmaya elverişli hale getirmeye mecbur olmamakla beraber kendi isteğiyle yenilerse; oturma hakkı taşınmazın yeni hali üzerinde tekrar kurulmuş oluyor.


2.Kamulaştırma:

Kamulaştırma...