18 / 04 / 2024

Sukuk Uygulama Alanları

Sukuk Uygulama Alanları

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir?‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Gayrimenkul sektörüne et

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Doğal alanların imara açılması iddiası TBMM gündeminde!

Koruma altındaki doğal alanların imara açılması yönündeki uygulama meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da imar planı çalışmaları başladı!

Uygulama alanlarında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için geniş katılımlı toplantılar düzenlediklerini söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; "Yapacağımız çalışmalarla inşallah İmar Planını daha uygulanabilir hale getireceğiz" dedi.

5 soruda kentsel tasarım projesi!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ve Uygulama Yönetmeliğinde belirlenen uygulama alanlarında hazırlanan kentsel tasarım projeleriyle ilgili merak edilenler sizler için araştırıldı...

Ankara Pursaklar 1/1000 ölçeklli uygulama imar plan değişikliği askıda!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü; Pursaklar, Saray konut yerleşme alanlarında yol boyu ticaret kullanım alanlarının belirlenmesine yönelik 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'ni askıya çıkardı. 

İmar barışı suistimale neden olmamalı!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "İmar barışından istifade eden insanların, bu kapsama alınan binaların kontrolünün yapılabilmesi için imar barışının uygulama alanlarında ne tür suistimallerin olduğunu belirlemek için bir araştırma önergesi vereceğiz." dedi..

Köylerde düzenli yapılaşma çalışmaları rekora koşuyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarım Reformu uygulama alanlarındaki yerleşim birimlerinde başlattığı köy imar planlama çalışmaları rekora koşuyor. 

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu ara bölgesi uygulama imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu ara bölgesi Turizm Tesis Alanlarına ilişkin uygulama imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Belediyeciliği anlayışını uygulama alanlarına yansıttığı Hamarat Eller Çarşısı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Vali Güngör Azim Tuna ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin katılımıyla açıldı.

Bodrum'da 'Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı'na tepki!

Bodrum'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın birinci derece SİT alanlarını ikinci ve üçüncü derece SİT alanına dönüştürüp imara açacağı belirtilen 'Doğal SİT Alanları Uygulama Öneri Planı'na tepkiler sürüyor.

Gölbaşı'nda imar düzenlemeleri devam ediyor!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde,GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesinin” Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki uygulama alanları incelendi.

Terörle mücadelede uygulama yapılan rezerv yapı alanları ihale yönetmeliği!

Terörle mücadelede uygulama yapılan rezerv yapı alanları ihale yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik esasları..

Kartepe Uygulama Cami'nin yüzde 65'i tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Kartepe’de bulunan Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii’nin çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.

Bursa Orhangazi Parkı yenileniyor!

Bursa'da yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik kentsel tasarım projesi uygulama alanlarına Orhangazi Parkı'nı da ekleyen Büyükşehir Belediyesi, adeta Bursa'nın vitrini olan parkı sil baştan yeniliyor.

Sukuk Uygulama Alanları Haberi

Sukuk Uygulama Alanları

Bilindiği üzere İslamiyette faiz yasaktır. Gelişen ekonomilerle birlikte İslami şartlara özen gösteren tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar da gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor:

‘’Sukuk Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte karşıladığı anlam kısaca faizsiz bonodur. "Finansal sertifika" olarak da bilinir. Kısacası yasak olan faizli kazanca alternatif faizsiz kazanç. En basit şekliyle sukuk bir varlığa sahip olmayı veya ondan yararlanma hakkını göstermektedir. Sukukta yer alan hak-iddia sadece nakit akışı hakkı değil aynı zamanda mülkiyet hakkıdır. Bu, sukuku geleneksel bonolardan farklılaştırmaktadır. Geleneksel bonolar faiz taşıyan menkul kıymetlerden oluşurken, sukuklar temel olarak varlık sepetinde sahiplik hakkından oluşan yatırım sertifikalarıdır.

Sukuk ihracının amacı, toplanan fonlar ile...