25 / 04 / 2024

Süleyman Soylu günlük kiralık evlerdeki açık

Süleyman Soylu günlük kiralık evlerdeki açık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığın günlük kiralık evlere ilişkin yapacağı düzenlemeye ilişkin bir soru üzerine, bunun önemli bir açık olduğuna işaret ederek, bakanlığın bu konuda çalıştığını söyledi.

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu yapamayan depremzedelere 2 günlük ek süre verildiği açıklandı.

İŞKUR MEK, günlük 285 TL maaşla işçi alımı yapacağını duyurdu 

İŞKUR meslek edindirme amaçlı MEK kurslarında istihdam sağlıyor. En az ilköğretim mezunu olan kişiler günlük 285 TL ile bu kursa katılabilir. İŞKUR MEK tarafından yayınlanan bu istihdam için süreç ve şart detayları da paylaşılmıştır. İşte İŞKUR’dan istihdam fırsatı...

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu. 

Sulu eğlence; Fiyatı günlük 500 TL ila 2 bin TL arası

Hava sıcaklığı öğle saatlerinde 40 dereceye kadar yükselen Antalya'da, bayramda tatilciler su parklarına akın ederek serinlemeye çalışıyor. Tatilciler, dalga havuzu ve su kaydıraklarında hem serinliyor hem de eğleniyor. Bu parkların ücretleri ise günlük 500 TL ila 2 bin TL arası değişiyor.

Ticaret Bakanı Bolat'tan tarihi rekor açıklaması: Günlük ihracat 2 milyar 121 milyon dolar oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat günlük ihracatta tarihi rekor kırıldığını söyleyerek, 23 Haziran'daki ihracat rakamının  2 milyar 121 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. 

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Riskli raporu verilen binalar tartışmaları ateşledi! 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemiyor!

Yapı denetim firmalarının verdiği "riskli" raporunun ardından malikler arasında yeni bir kavga sebebi oluştu. 60 günlük tahliye süresi sebebiyle malikler resmi rapor istemezken, "Kira gelirimden olurum, denetim istemiyorum" diyenler bile gündeme geliyor.

İŞKUR az önce açıkladı. Başvuran herkese 9 ay boyunca günlük 359 TL verilecek! Bu parayı hemen alın!

İŞKUR’un düzenlediği iş başı eğitim programları kapsamında katılanlara günlük olarak ödeme yapılıyor. Sisteme kayıtlı iş arayışında olanların mesleki tecrübe kazanmaları ve istihdam sürecine katılmaları amaçlanan program için detaylar belli oldu.

Tapu sahipleri aman dikkat! Tek tek açıklandı, tam 60 günlük süreniz kaldı! 

Tapu sahipleri aman dikkat... Tek tek açıklandı, tam 60 günlük süreniz kaldı... Hemen bir bakın...

Süleyman Soylu'dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Yaptığı açıklamada ağır hasarlı binalardan ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle ev eşyası alınmaması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu binaların yanından dahi geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Süleyman Soylu günlük kiralık evlerdeki açık Haberi

Süleyman Soylu günlük kiralık evlerdeki açık

Ankara'daki teröristin kimliğiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konunun detayının valilik kanalıyla yapılacağını belirterek, kendilerinin sadece meselenin hangi düsturda yürüdüğünü, hangi ölçekte gittiğini, hangi kurallarla ve ilkelerle bezendiğini değerlendireceklerini anlattı.


Soylu, İçişleri Bakanlığının günlük kiralık evlere ilişkin yapacağı düzenlemeye ilişkin bir soru üzerine, bunun önemli bir açık olduğuna işaret ederek, bakanlığın bu konuda çalıştığını söyledi. Günlük kiralanan evler veya kısa süreli kiralanan evlerin terörle de ilişkilendirildiğine dikkati çeken Soylu, "Elbette ki bu konuda hem bu günlük kiralanan evlerin kimler ve ne için kiralandığı konusu terörü yakından ilgilendiren bir durumdur. Bu konudaki arkadaşlarımızın çalışmaları devam etmektedir zannediyorum. Önümüzdeki günlerde bu konuda hem hükümetimizle hem de kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.


"Sizin imzanızla 81 il valiliğine 5 ilde terör saldırısı olabileceğine dair yazı gönderildiğine dair...