25 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Günlük kiralık evlerde önemli bir açığımız var!

Süleyman Soylu: Günlük kiralık evlerde önemli bir açığımız var!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığın günlük kiralık evlere ilişkin yapacağı düzenlemeye ilişkin bir soru üzerine, bunun önemli bir açık olduğuna işaret ederek, bakanlığın bu konuda çalıştığını söyledi.



Ankara'daki teröristin kimliğiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konunun detayının valilik kanalıyla yapılacağını belirterek, kendilerinin sadece meselenin hangi düsturda yürüdüğünü, hangi ölçekte gittiğini, hangi kurallarla ve ilkelerle bezendiğini değerlendireceklerini anlattı.


Soylu, İçişleri Bakanlığının günlük kiralık evlere ilişkin yapacağı düzenlemeye ilişkin bir soru üzerine, bunun önemli bir açık olduğuna işaret ederek, bakanlığın bu konuda çalıştığını söyledi. Günlük kiralanan evler veya kısa süreli kiralanan evlerin terörle de ilişkilendirildiğine dikkati çeken Soylu, "Elbette ki bu konuda hem bu günlük kiralanan evlerin kimler ve ne için kiralandığı konusu terörü yakından ilgilendiren bir durumdur. Bu konudaki arkadaşlarımızın çalışmaları devam etmektedir zannediyorum. Önümüzdeki günlerde bu konuda hem hükümetimizle hem de kamuoyuyla paylaşılacaktır." dedi.


"Sizin imzanızla 81 il valiliğine 5 ilde terör saldırısı olabileceğine dair yazı gönderildiğine dair iddialar doğru mu?" sorusu üzerine Soylu, sürekli bir tedirginlik üzerinden hayatın olağan akışını sıkıntıya sokmanın doğru olmadığını dile getirdi. Soylu, güvenlik tedbirleri alırken birtakım istihbaratlara dayanarak tüm birimleri uyardıklarını ifade etti.


Süleyman Soylu, "Valiliğin yasak kararının vatandaşların toplu halde Anıtkabir ziyaretini etkileyecek mi?" sorusuna, bu konuda hiçbir engelin olmadığını, alınan kararın bunu kapsamadığının çok açık ve net olduğunu söyledi.


AA


Geri Dön