20 / 04 / 2024

süleymaniye mülteciler

süleymaniye mülteciler

Tarihi Süleymaniye semtinde kentsel dönüşüm projesi sürecinde yıkılan birçok ev, Suriyeli mülteciler için yaşam alanı haline geldi. Savaş mağduru aileler hayatlarını burada sürdürüyor.

TOKİ Kastamonu projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tam 118 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kastamonu projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi. Söz konusu projeyle Küre ilçesine tam 118 yeni konut inşa edilecek.

Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı müjdesi. 4 bin TL para ödemesi yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara gerçekleştirilen ödemelerden sonra bu sefer yine Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı müjdesi geldi. Kadınlara yönelik 4 bin TL ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

TOKİ İstanbul projeleri için resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi! Tek bir ilçeye tam 665 yeni konut geliyor!

TOKİ İstanbul projeleri için resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi... Tek bir ilçeye tam 665 yeni konut geliyor...Bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Kayseri projesi için Mayıs 2023 müjdesi! 194 yeni konut için tarih belli oldu! Kaçırmayın!

TOKİ Kayseri projesi için Mayıs 2023 müjdesi geldi. Tam tamına 194 yeni konut için tarih belli oldu! Kaçırmayın...

Ali İhsan Sılkım Kimdir?

Ahlatçı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sılkım kimdir? Ali İhsan Sılkım daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ali İhsan Sılkım'ın biyografisi..

TOKİ'den İstanbullulara Mayıs 2023 müjdesi! 10 projede 5 bin 500 yeni konut geliyor! Bu tarihleri kaçırmayın!

TOKİ'den İstanbullulara resmen Mayıs 2023 müjdesi geldi. Tam 10 projede 5 bin 500 yeni konut geliyor. Bu tarihleri sakın kaçırmayın. İşte son dakika detayları...

iOS 16.4'ün Beta sürümündeki yenilikler kullanımına sunuldu

Bu hafta iOS 16.3.1'de yapılan güncellemelerin ardından Apple, Apple Watch için watchOS 9.4 ve Apple TV için tvOS 16.4'ün ilgili betaları ile  birlikte tabletleri için iPadOS 16.4'ün yanı sıra iPhone için iOS 16.4'ün ilk Beta sürümünü yayınladı .

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Millî Eğitim Bakanlığı, 450 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı yapıyor! İşte başvuru şartları ve branş dağılımı!

Millî Eğitim Bakanlığı, 450 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. İşte branş dağılımı ve başvuru şartları…

Ticaret Bakanlığı 92 denetmen yardımcısı alım şartları nelerdir? Kimler denetmen yardımcısı olabilir?

Ticaret Bakanlığı, 92 denetmen yardımcısı alım ilanını yayımladı. Peki kimler denetmen yardımcısı olabilir, denetmen yardımcısı ne iş yapar? İşte aranan sorunun yanıtı…

Kurulan şirket sayısı Kasım ayında yüzde 5.8 arttı! Kasım'da 13 bin 169 şirket kuruldu!

Kurulan şirket sayısı Kasım ayında yüzde 5.8 arttı. İşte kurulan ve kapanan şirketlerle ilgili tüm detaylar...

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması 'Sözümüzü yerine getireceğiz'

Erdoğan asgari ücret ile ilgili olarak, "Önümüzdeki yılbaşında daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Sosyal konut hamlesinde tanınan kontenjanın tamamlayıcı olması için gençlere beyaz eşyada uzun taksit imkanı tanınması gerektiğini söyleyen BEYPER Başkanı Ali Yıldız, beyaz eşya taksitlerinin 12- 24 aya çıkarılmasını istedi. Peki taksit sayısı artacak mı? Beyaz eşyada taksit sayısı şu an kaç?

süleymaniye mülteciler Haberi

süleymaniye mülteciler

İstanbul'un tarihi semtlerinden Süleymaniye'de kentsel yenileme projesi sürecinde yıkılan çok sayıda ev, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli mültecilere sığınak oldu. 


Yıkık binaların arasında kendilerine yaşam alanı inşa eden Suriyeli aileler, burada hayatlarını sürdürüyor. Daha çok Suriyeli Kürtlerden oluşan savaş mağdurları, tarihi Süleymaniye Camisi'nin gölgesi altında, mahallenin yeni sakinleri olarak yer alıyor. 


On bir çocuğuyla yıkık bir binanın tek göz odasında yaşayan Mahmut, durumlarını "İstanbul güzel ancak vatanımız daha da güzeldi" sözleriyle dile getiriyor. Suriye İnsan Hakları Orgütü'nün 2014 yılı raporuna göre, toplam sayıları 6 milyona yaklaşan Suriyeli mültecilerin 1,9 milyonu Türkiyede yaşıyor. En fazla Suriyeli mültecinin bulunduğu ülke olan Türkiyede, sığınmacıların yaklaşık 300 bini kamplarda yaşarken, geri kalanı ise çeşitli şehirlerde hayatlarını sürdürüyor. 


Bizim...